Threat Database Ransomware Ransomware Miami44

Ransomware Miami44

Kriminelët kibernetikë kanë lëshuar ransomware të ri të fuqishëm. Kërcënimi gjurmohet pasi Miami44 Ransomware dhe veçoritë e tij destruktive e lejojnë atë të parandalojë përdoruesit të aksesojnë të dhënat e tyre. Miami44 Ransomware bazohet në familjen famëkeqe Chaos Ransomware , përdor një algoritëm të fortë dhe synon lloje të ndryshme skedarësh. Të gjitha të dhënat e prekura do të lihen në një gjendje të paarritshme, dhe mënyra e vetme për të rivendosur është të keni çelësin e nevojshëm të deshifrimit.

Ndryshe nga shumica e kërcënimeve të ransomware, Miami44 nuk ka një shtesë skedari specifik për të shënuar skedarët e koduar. Në vend të kësaj, kërcënimi gjeneron një varg të ndryshëm të rastësishëm me 4 karaktere dhe ia shton atë emrave origjinalë të skedarëve të viktimës. Përveç kësaj, ai gjithashtu do të krijojë një skedar teksti të quajtur 'README.txt' në sistemin e infektuar. Ky skedar përmban një shënim shpërblimi me udhëzime nga kriminelët kibernetikë.

Detajet e Ransom Note

Leximi i mesazhit të lënë nga sulmuesit zbulon se ata do të pranojnë vetëm pagesa shpërblimi të bëra duke përdorur kriptomonedhën Bitcoin. Megjithatë, madhësia e saktë e shumës së kërkuar nuk përmendet. Viktimat detyrohen të krijojnë kontakte me hakerët duke dërguar një mesazh në adresën e dhënë të emailit në 'miami44@gmailvn.net.' Ata gjithashtu mund të bashkëngjisin 3 skedarë të kyçur që supozohet se do të zhbllokohen falas, si një demonstrim që të gjitha të dhënat e prekura mund të kthehen në gjendjen e tyre origjinale. Përdoruesit duhet të kujtojnë se çdo përpjekje për komunikim me kriminelët kibernetikë mund t'i ekspozojë ata ndaj rreziqeve shtesë të sigurisë dhe privatësisë.

Teksti i plotë i shënimit të Miami44 Ransomware është:

' Oh jo! Skedarët tuaj janë të koduar!

Mos u shqetësoni, ju mund të na dërgoni VETËM 3 skedarë tuajin të koduar dhe ne i deshifrojmë ato.

Për të marrë Dekriptuesin, ju lutemi lexoni udhëzimet e mëposhtme.

Për të deshifruar skedarët tuaj, duhet të ndiqni këto hapa:
1) Shkruani në e-mailin tonë :miami44@gmailvn.net (Në rast se nuk keni përgjigje brenda 24 orëve, kontrolloni dosjen tuaj të spam-it).

2) Merrni Bitcoin (Duhet të paguani për deshifrimin në Bitcoin.
Pas pagesës ne do t'ju dërgojmë mjetin që do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj.)
'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...