Pushnotstudio.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,241
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 32,801
Parë për herë të parë: February 28, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Pushnotstudio.com bie në kategorinë e faqeve të internetit që përdoruesit nuk kanë gjasa të vizitojnë me dëshirë. Në fund të fundit, faqja ofron pak për sa i përket përmbajtjes së dobishme, pasi kjo thjesht nuk është ndër prioritetet e saj. Në vend të kësaj, ai është tërësisht i përkushtuar ndaj përhapjes së një taktike të bazuar në shfletues që i sheh vizitorët të mashtrohen për t'u abonuar pa e ditur në njoftimet shtytëse të faqes.

Duhet të theksohet se Pushnotstudio.com ose synon kryesisht përdoruesit që flasin spanjisht ose skanon adresat IP në hyrje, përcakton vendndodhjen gjeografike të vizitorit dhe rregullon mesazhet e tij në përputhje me rrethanat. Pavarësisht se çfarë është rasti, përdoruesit nuk duhet t'i besojnë asnjë prej pretendimeve të bëra nga faqja. Studiuesit e Infosec kanë vëzhguar Pushnotstudio.com duke aluduar se po kryen një kontroll CAPTCHA dhe duke u kërkuar përdoruesve të shtypin butonin e treguar 'Lejo' për të konfirmuar se nuk janë robotë. Në spanjisht, mesazhi i shfaqur është:

' Haga klikoni në 'Lejo/Lejo' si jo es un robot '

Sigurisht që faqja po gënjen, pasi shtypja e butonit do të mundësojë vetëm njoftimet e saj push. Më pas, sajti mund të abuzojë me lejet e lidhura me këtë veçori të ligjshme për të ofruar reklama të padëshiruara dhe ndërhyrëse.

Përdoruesit duhet të shmangin ndërveprimin me reklamat e krijuara ose të rrezikojnë të dërgohen në destinacione të tjera jo të besueshme, si p.sh. faqet që ofrojnë dhurata të rreme, skema phishing ose përhapjen e PUP-ve të ndryshëm, programeve reklamuese, rrëmbyesve të shfletuesit dhe më shumë.

URL-të

Pushnotstudio.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

pushnotstudio.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...