Threat Database Ransomware PPHG Ransomware

PPHG Ransomware

PPHG Ransomware është identifikuar si një shtesë tjetër në familjen e keqe të kërcënimeve të ransomware STOP/Djvu. Megjithëse mund të konsiderohet si një variant kryesisht identik me kërcënimet e tjera të kësaj familjeje, algoritmi i fortë i enkriptimit i PPHG Ransomware siguron që ai mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme në sistemet kompjuterike që infekton.

Në të vërtetë, përdoruesit e prekur do ta gjejnë veten plotësisht të bllokuar nga qasja ose përdorimi i pothuajse të gjithë skedarëve të ruajtur në pajisjet e shkelura. PPHG mund të bllokojë dokumentet, imazhet, skedarët audio dhe video, të arkivuar, bazën e të dhënave dhe më shumë. Të gjithë skedarët e koduar do të kenë '.pphg' të bashkangjitur në emrat e tyre. Përveç kësaj, kërcënimi do të krijojë një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' në sistemin e komprometuar. Ky skedar do të mbajë një shënim shpërblimi që detajon kërkesat e sulmuesve.

Përmbledhja e Ransom Note

Leximi i mesazhit në skedarin e lënë nga PPHG Ransomware zbulon se sulmuesit duan të paguhen një shpërblim prej saktësisht 980 dollarë. Sipas shënimit, ata më pas do të dërgojnë një mjet softuerik dhe çelësin e deshifrimit të nevojshëm për rivendosjen e të dhënave të bllokuara. Oferta tipike për të ulur çmimin e shpërblimit përgjysmë e vërejtur në kërcënimet e tjera STOP/Djvu është gjithashtu e pranishme. Me sa duket, kërkesa e vetme është që viktimat e kërcënimit të fillojnë komunikimin me kriminelët kibernetikë brenda 72 orëve pas sulmit të ransomware. Për më tepër, si pjesë e mesazhit të tyre, viktimat mund të bashkëngjisin një skedar të vetëm të koduar për t'u zhbllokuar falas.

I gjithë shënimi i lënë nga PPHG Ransomware është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-NdDG3HIUZp
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@sysmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...