Threat Database Ransomware Powz Ransomware

Powz Ransomware

Powz Ransomware është krijuar për të skanuar sistemet e infektuara për llojet e skedarëve të synuar dhe më pas i enkripton ato me një algoritëm kriptografik të pathyeshëm. Qëllimi i operatorëve të kërcënimit është të përdorin të dhënat e bllokuara për të zhvatur viktimat për pagesa të mëdha shpërblimi. Ky kërcënim specifik ransomware nuk është unik, pasi analiza ka zbuluar se është një variant i familjes së malware STOP/Djvu . Megjithatë, ky fakt nuk do të thotë se është më pak shkatërrues.

Kur ekzekutohet në pajisjen e viktimës, Powz Ransomware do të kodojë të dhënat e ruajtura dhe do të shtojë emrin origjinal të çdo skedari të prekur me '.powz.' Shënimi i shpërblimit që përmban udhëzime nga aktorët e kërcënimit më pas do të hidhet në sistem. Mesazhi do të dërgohet si një skedar teksti me emrin '_readme.txt.'

Hapja e skedarit dhe leximi i shënimit tregon se mesazhi Powz Ransomware është pothuajse tërësisht identik me ato të lëna nga variantet e tjera STOP/Djvu. Sulmuesit deklarojnë se viktimat duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh nëse duan të marrin një mjet deshifrimi dhe çelësat e nevojshëm të deshifrimit. Megjithatë, kjo shumë fillestare e shpërblimit mund të reduktohet me 50% nëse viktimat fillojnë komunikimin me aktorët e kërcënimit brenda 72 orëve të para. Ata gjithashtu mund të dërgojnë një skedar për t'u deshifruar falas, si një demonstrim i aftësisë së hakerëve për të rivendosur të dhënat e prekura.

Teksti i plotë i shënimit është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-oTIha7SI4s
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@fishmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Powz Ransomware Video

Këshillë: Kthejeni tingullin tuaj dhe të shikojnë video në mënyrë të plotë ekran.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...