Platforma Produktive

ProductivePlatform është një aplikacion MacOS brenda familjes së malware AdLoad, i njohur për aftësitë e tij adware. Adware, ose softueri i mbështetur nga reklamat, synon të japë reklama ndërhyrëse, shpesh duke prishur përvojat e përdoruesve duke shfaqur reklama në ndërfaqe të ndryshme si faqet e internetit, desktopët dhe më shumë. Prania e ProductivePlatform në një sistem paraqet rreziqe të konsiderueshme si për pajisjen ashtu edhe për sigurinë e përdoruesit.

Rreziqet e Adware

Adware si ProductivePlatform mund të promovojnë përmbajtje mashtruese dhe të rrezikshme përmes reklamave të tij, duke përfshirë mashtrimet në internet, softuerët jo të besueshëm dhe madje edhe malware. Klikimi mbi këto reklama mund të aktivizojë skriptet që shkarkojnë dhe instalojnë fshehurazi softuer me qëllim të keq. Ndërsa disa përmbajtje mund të duken të ligjshme, ato shpesh shfrytëzohen nga mashtruesit për të fituar komisione të paligjshme përmes programeve të filialeve.

ProductivePlatform mund të ketë gjithashtu aftësi të rrëmbimit të shfletuesit, një veçori e zakonshme në aplikacionet AdLoad. Megjithëse analiza jonë nuk zbuloi aktivitete të rrëmbimit të shfletuesit, potenciali për një sjellje të tillë mbetet. Për më tepër, adware zakonisht përfshin funksione të gjurmimit të të dhënave dhe ProductivePlatform ka të ngjarë të mos jetë përjashtim. Ky softuer mund të mbledhë informacione të ndjeshme si URL-të e vizituara, pyetjet e kërkimit, cookie-t e shfletuesit, emrat e përdoruesve, fjalëkalimet dhe madje edhe detajet e kartës së kreditit. Këto të dhëna shpesh u shiten palëve të treta ose përdoren për fitim, duke çuar në probleme të rënda të privatësisë, humbje financiare dhe vjedhje identiteti.

Shembuj të Adware

Hetimet e fundit kanë identifikuar disa shembuj adware, duke përfshirë ValueIndexer, ToolboxKey, ExplorePartition, DynamicMore dhe EssentialProject. Këto programe shpesh duken legjitime dhe të padëmshme, duke tërhequr përdoruesit me premtime për funksionalitete të ndryshme. Megjithatë, këto veçori rrallëherë funksionojnë siç premtohet, dhe edhe nëse funksionojnë, kjo nuk garanton legjitimitetin ose sigurinë e softuerit.

Si i infektojnë sistemet Adware Like ProductivePlatform?

Adware mund të depërtojë në sisteme përmes bashkimit me programe të rregullta. Rreziku rritet kur shkarkohet nga burime të dyshimta, si p.sh. faqet e internetit pa pagesë, rrjetet peer-to-peer dhe duke përdorur cilësimet e instalimit "Easy/Quick". Adware promovohet gjithashtu në faqet e shkarkimit dhe faqet e mashtrimit me pamje legjitime, shpesh të aksesuara nëpërmjet ridrejtimeve të shkaktuara nga rrjete reklamuese mashtruese, reklama ndërhyrëse, njoftime të shfletuesit të postës së padëshiruar, URL të shkruara gabimisht dhe programe reklamash me aftësi të detyruara të hapjes së faqeve të internetit.

Reklamat ndërhyrëse mund të shkaktojnë shkarkime dhe instalime pa pëlqimin e përdoruesit. Për të shmangur infeksione të tilla, është thelbësore të hulumtoni plotësisht softuerin dhe ta shkarkoni vetëm nga burime zyrtare ose të besueshme. Gjatë instalimit, zgjidhni cilësimet "Custom" ose "Advanced" për të çaktivizuar çdo aplikacion ose veçori shtesë.

Parandalimi dhe Heqja e Adware

Tregoni kujdes gjatë shfletimit, pasi përmbajtja e rreme dhe keqdashëse shpesh duket e ligjshme. Reklamat ndërhyrëse mund t'i ridrejtojnë përdoruesit në sajte të diskutueshme, duke përfshirë lojërat e fatit, pornografinë dhe takimet me të rriturit. Nëse hasni reklama të vazhdueshme ose ridrejtime, inspektoni sistemin tuaj dhe hiqni menjëherë të gjitha aplikacionet e dyshimta dhe shtesat e shfletuesit. Nëse ProductivePlatform është tashmë në kompjuterin tuaj, ekzekutoni një skanim me një program të besuar anti-malware për të eliminuar automatikisht këtë adware.

Duke kuptuar rreziqet që lidhen me adware si ProductivePlatform dhe duke marrë masa proaktive, përdoruesit mund të mbrojnë më mirë sistemet e tyre dhe informacionin personal nga kërcënimet me qëllim të keq.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...