Threat Database Rogue Websites "Rekomandohet përditësimi i telefonit" Mashtrim pop-up

"Rekomandohet përditësimi i telefonit" Mashtrim pop-up

Mashtrimi kërcyes "Rekomandohet për përditësimin e telefonit" synohet posaçërisht për përdoruesit e Android. Faqja e dyshimtë u shfaq përdoruesve pop-up të ndryshëm të mbushur me mesazhe false dhe manipuluese. Me sa duket, qëllimi i mashtruesve është të joshin përdoruesit për të shkarkuar dhe instaluar një aplikacion të promovuar.

Mashtrimi kërcyes "Rekomandohet për përditësimin e telefonit" përpiqet të bindë vizitorët e tij se pajisjet e tyre Android po përjetojnë performancë të dobët të procesorit, ndërkohë që kanë mungesë të memories. Sipas mesazhit, këto probleme mund të rregullohen lehtësisht duke përditësuar telefonin. Megjithatë, në kundërshtim me deklaratën e mëparshme, klikimi i butonit 'UPDATE' i shfaqur në mënyrë të përshtatshme do t'i lejojë përdoruesit të shkarkojnë një aplikacion antivirus të paspecifikuar Android. Shtypja e butonit do të hapë faqen zyrtare të internetit të Avira anti-virus.

Duhet të theksohet se dritarja kërcyese e lidhur me mashtrimin 'Rekomandohet për përditësimin e telefonit' është krijuar për t'u shfaqur si një njoftim legjitim i Google Play. Në realitet, shpërndarja e aplikacioneve të Google dhe platforma e dyqaneve nuk janë në asnjë mënyrë të lidhura me këtë faqe interneti të dyshimtë dhe skemën që ajo drejton. E njëjta gjë vlen edhe për Avira Operations GmbH & Co. KG, pasi kompania nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me skemën. Operatorët e skemës ka të ngjarë të përpiqen të fitojnë komisione mashtruese bazuar në çdo transaksion që ata lehtësojnë.

Përdoruesit duhet të paralajmërohen se mashtrimi pop-up "Rekomandohet për përditësimin e telefonit" dhe skema të tjera të ngjashme mund të ndryshojnë sjelljen e tyre dhe të fillojnë të promovojnë aplikacione të dyshimta ose të pabesueshme. Nuk është e pazakontë që PUP të ndryshëm (Programe potencialisht të padëshiruara), adware dhe rrëmbyes të shfletuesit të shpërndahen nëpërmjet metodave të tilla të dyshimta.

Në trend

Po ngarkohet...