Ransomware peet

Ransomware peet Description

Familja më aktive e ransomware në vitin 2019 ka qenë pa dyshim familja STOP Ransomware, me variante të shumta të këtij Trojan të bllokimit të skedarëve. Një nga kopjet më të reja të familjes STOP Ransomware që u vu re nga studiuesit e malware quhet Peet Ransomware.

Përhapja dhe Kriptimi

Shkaktarët e infeksionit të përdorur në përhapjen e Peet Ransomware nuk janë zbuluar ende. Disa ekspertë të sigurisë në internet besojnë se midis metodave të përhapjes të përdorura në fushatën Peet Ransomware mund të jenë postë elektronike spam që përmbajnë bashkangjitjet e infektuara, azhurnimet e aplikacioneve fals, dhe kopjet e piratuara të mjeteve të njohura të programeve kompjuterike. Pas infiltrimit të një sistemi, Peet Ransomware do të fillojë një skanim, qëllimi i të cilit është të lokalizojë të gjithë skedarët, të cilët përshtaten me kriteret e kërcënimit të ransomware. Ashtu si kërcënimet më të këtij lloji, Peet Ransomware sigurohet që të synojë të gjitha llojet e skedarëve të njohur. Kjo siguron dëme maksimale dhe e bën më të predispozuar që hajdutët në internet të marrin paratë që do të vijnë pas. Kur skanimi ka përfunduar dhe skedarët e shënjestruar janë të vendosura, Peet Ransomware do të vazhdojë duke nxitur procesin e tij të kriptimit. Kur Peet Ransomware kripton një skedar të shënjestruar, ai gjithashtu do të ndryshojë emrin e tij duke shtuar një shtesë ".peet" në emrin e skedarit. Për shembull, një skedar audio, të cilin fillimisht përdoruesi e kishte quajtur 'bubble-wrap.mp3', do të riemërohet në 'bubble-wrap.mp3.peet' kur të përfundojë procesi i kriptimit.

Shënimi Ransom

Pas bllokimit të të gjitha të dhënave në shënjestër, Peet Ransomware do të heqë dorë nga nota e tij e shpërblesës. Emri i shënimit është '_readme.txt'. Në shënim, sulmuesit thonë se tarifa e shpërblesës është 490 dollarë për të gjithë përdoruesit që bëjnë kontakt me ta brenda 72 orëve nga sulmi që ndodhi. Sidoqoftë, viktimat që nuk arrijnë të përmbushin afatin duhet të paguajnë dyfishin e shumës - 980 dollarë. Një skedar mund të zhbllokohet falas pasi kjo është një mënyrë për t'i provuar përdoruesit që sulmuesit janë të aftë të kthejnë dëmin. Ekzistojnë dy adresa të postës elektronike si mjet komunikimi - 'salesrestoresoftware@firemail.cc' dhe 'salesrestoresoftware@gmail.com'.

Shtë më mirë të qëndroni larg nga hilevave në internet si ato që qëndrojnë pas Peet Ransomware pasi nuk ka asnjë garanci se ata do t'ju dërgojnë çelësin e deshifrimit që ju nevojitet, edhe nëse jeni dakord të paguani tarifën e shpërblesës. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shikoni në marrjen e një aplikacioni të ligjshëm anti-spyware dhe ta përdorni atë për të hequr Peet Ransomware nga kompjuteri juaj.

Do You Suspect Your PC May Be Infected with Ransomware peet & Other Threats? Scan Your PC with SpyHunter

SpyHunter is a powerful malware remediation and protection tool designed to help provide PC users with in-depth system security analysis, detection and removal of a wide range of threats like Ransomware peet as well as a one-on-one tech support service. Download SpyHunter's FREE Malware Remover
Note: SpyHunter's scanner is only for malware detection. If SpyHunter detects malware on your PC, you will need to purchase SpyHunter's malware removal tool to remove the malware threats. Read more on SpyHunter. Free Remover allows you to run a one-off scan and receive, subject to a 48-hour waiting period, one remediation and removal. Free Remover subject to promotional details and Special Promotion Terms. To understand our policies, please also review our EULA, Privacy Policy and Threat Assessment Criteria. If you no longer wish to have SpyHunter installed on your computer, follow these steps to uninstall SpyHunter.

Security Doesn't Let You Download SpyHunter or Access the Internet?

Solutions: Your computer may have malware hiding in memory that prevents any program, including SpyHunter, from executing on your computer. Follow to download SpyHunter and gain access to the Internet:
  • Use an alternative browser. Malware may disable your browser. If you're using IE, for example, and having problems downloading SpyHunter, you should open Firefox, Chrome or Safari browser instead.
  • Use a removable media. Download SpyHunter on another clean computer, burn it to a USB flash drive, DVD/CD, or any preferred removable media, then install it on your infected computer and run SpyHunter's malware scanner.
  • Start Windows in Safe Mode. If you can not access your Window's desktop, reboot your computer in "Safe Mode with Networking" and install SpyHunter in Safe Mode.
  • IE Users: Disable proxy server for Internet Explorer to browse the web with Internet Explorer or update your anti-spyware program. Malware modifies your Windows settings to use a proxy server to prevent you from browsing the web with IE.
If you still can't install SpyHunter? View other possible causes of installation issues.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.