Threat Database Ransomware PARKER Ransomware

PARKER Ransomware

Ransomware PARKER synon të dhënat e viktimave të tij dhe i lë në një gjendje të papërdorshme. Mund të preken të gjitha llojet e skedarëve, duke përfshirë dokumentet, PDF-të, fotografitë, fotot, arkivat, bazat e të dhënave dhe më shumë. Algoritmi mjaft i fortë i enkriptimit do të parandalojë përdoruesit e prekur që të rivendosin skedarët e tyre pa ndihmën e sulmuesve.

Si pjesë e funksionimit të tij, kërcënimi gjithashtu do të shënojë skedarët e kyçur duke shtuar '.PARKER' në emrat e tyre origjinal. Përveç kësaj, malware do të gjenerojë një skedar të ri teksti në pajisjet e infektuara. I quajtur "RESTORE_FILES_INFO.txt", skedari do të përmbajë një shënim shpërblesëje me udhëzime nga aktorët e kërcënimit.

Viktimave u thuhet se skedarë të shumtë të ndjeshëm janë infiltruar nga makinat e shkelura dhe tani janë ruajtur në një server të kontrolluar nga hakerët. Nëse nuk marrin një mesazh brenda 3 ditëve, sulmet kërcënojnë të fillojnë publikimin e informacionit të mbledhur për publikun. Për të parandaluar këtë rezultat, viktimat duhet të arrijnë dhe të krijojnë komunikim me hakerët. Mënyra e vetme për ta bërë këtë e përmendur në shënimin e shpërblimit është nëpërmjet klientit të bisedës qTOX.

Teksti i plotë i mesazhit të PARKER Ransomware është:

'-------------------

| Cfare ndodhi? |

-------------------

Rrjeti juaj u sulmua, kompjuterët dhe serverët tuaj u KYÇAN,

Të dhënat tuaja private u SHKARKUAN:

- Kontratat

- Të dhënat e klientëve

- Financa

- HR

- Bazat e të dhënave

- Dhe të tjera të tjera ...

-----------------------

| Çfarë do të thotë? |

-----------------------

Do të thotë që së shpejti masmediat, partnerët dhe klientët tuaj DO TË DIJNË PËR PROBLEMIN tuaj.

--------------------------

| Si mund të shmanget? |

--------------------------

Për të shmangur këtë çështje,

ju duhet të KONIKONI ME NE jo më vonë se brenda 3 DITËVE dhe të përfundoni MARRËVESHJEN e rikuperimit të të dhënave dhe rregullimin e shkeljeve.

--------------------------------------------

| Po sikur të mos ju kontaktoj brenda 3 ditësh? |

--------------------------------------------

Nëse nuk na kontaktoni në 3 DITËT e ardhshme, ne do të fillojmë publikimin e TË DHËNAVE.

Ne do të postojmë informacione në lidhje me hakimin e kompanisë suaj në publik

TË GJITHË KLIENTËT TUAJ DO TË DIJNË PËR INCIDENTIN!!!

Mendoni shumë mirë për pasojat.

Ju mund të kurseni këto pak para dhe më pas të humbni shumë më tepër.

------------------------------

| Unë mund ta trajtoj vetë |

------------------------------

Është e DREJTA juaj, por në këtë rast të gjitha të dhënat tuaja do të publikohen për PËRDORIM publik.

--------------------------------

| Nuk kam frikë nga kërcënimet tuaja! |

--------------------------------

Ky nuk është kërcënimi, por algoritmi i veprimeve tona.

Nëse keni qindra miliona dollarë të padëshiruar, nuk ka asgjë për t'u frikësuar për ju.

Kjo është shuma e saktë e parave që do të shpenzoni për rikuperim dhe pagesa për shkak të PUBLIKIMIT.

Po e ekspozoni veten ndaj dënimeve të mëdha me padi dhe qeveri nëse të dy nuk gjejmë një marrëveshje.

E kemi parë edhe më parë raste me shpenzime shumë milionëshe në gjoba dhe padi,

për të mos përmendur reputacionin e kompanisë dhe humbjen e besimit të klientëve dhe mediat që thërrasin pa pushim për përgjigje.

--------------------------

| Më ke bindur! |

--------------------------

Atëherë duhet të NA KONTAKTONI, ka pak mënyra për ta bërë këtë.

---Metodë e sigurt ---

a) Shkarkoni një klient qTOX: hxxps://tox.chat/download.html

b) Instaloni klientin qTOX dhe regjistroni llogarinë

c) Shto ID-në tonë qTOX: 671263E7BC06103C77146A 5ABB802A63F53A42B4C4766329A5F04D2660C99A3611635CC36B3A

ose qTOX ID: BC6934E2991F5498BDF5D852F10EB4F7E 1459693A2C1EF11026EE5A259BBA3593769D766A275

d) Na shkruani zgjerimin e skedarëve tuaj të enkriptuar .PARKER

MBËSHTETJA jonë LIVE është gati t'ju ndihmojë në këtë bisedë.

----------------------------------------

| Çfarë do të marr në rast marrëveshjeje |

----------------------------------------

Do të merrni DEKRIPIM të plotë të makinerive tuaja në rrjet, DO TË FSHINI të dhënat tuaja nga serverët tanë,

REKOMANDIME për sigurimin e perimetrit të rrjetit tuaj.

Dhe KONFIDENCIALITETI I PLOTË RRETH INCIDENTIT.

-----------------------

Numri i skedarëve që janë përpunuar është:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...