OSX / newtab

OSX / newtab Përshkrimi

Përdoruesit e Mac priren të bien në grackën e besimit të rremë kur bëhet fjalë për masat e sigurisë. Kompjuterët Mac janë sisteme mjaft të sigurta, por ato janë larg nga të padepërtueshëm, dhe kushdo që beson se po luan një lojë shumë kërcënuese. Një numër në rritje i krijuesve të malware janë duke interesuar në zhvillimin e kërcënimeve për OSX.

Promovon përmbajtje potencialisht të pasigurt

Studiuesit e sigurisë në internet kanë zbuluar një malware të ri që synon kompjuterët Mac, OSX / NewTab. Ky kërcënim nuk është një problem shumë kompleks. Qëllimi i tij është të depërtojë në shfletuesin e Internetit Safari dhe të nisë skedat e reja në dritaret që përdoruesi ka hapur. Kur kategorizojnë malware, ekspertët priren të vendosin aplikime si OSX / NewTab në kategorinë PUP (Potencialisht të Padëshiruar). Sidoqoftë, PUP-et tentojnë të reklamojnë një uebfaqe të veçantë ose të ridrejtojnë përdoruesin në një motor kërkimi të caktuar, i cili nuk është çfarë bën malware OSX / NewTab. Kërcënimi OSX / NewTab ka të ngjarë të promovojë mashtrim, apo edhe përmbajtje potencialisht të pasigurt siç janë faqet e shkarkimit fals, faqet e internetit të phishing, etj.

Metodat e përhapjes

Duket se autorët e kërcënimit OSX / NewTab janë duke përdorur vektorë të ndryshëm të infeksionit për të shpërndarë krijimin e tyre kërcënues. Studiuesit kanë raportuar se kërcënimi OSX / NewTab shpesh maskohet si një aplikim i dobishëm, një zgjatim i shfletuesit ose një dokument zyrtar, i cili ka për qëllim të tërheqë vëmendjen e përdoruesit. Duket se krijuesit e malware OSX / NewTab po eksperimentojnë me metoda të reja përhapjeje dhe gjejnë mënyrën më efektive për të përhapur këtë kërcënim të keq.

Nëse dyshoni se mund të keni bërë një viktimë të malware OSX / NewTab, ne ju rekomandojmë të ekzekutoni një skanim në sistemin tuaj duke përdorur një mjet të mirëfilltë sigurie. Përdoruesit e Mac duhet të kuptojnë se kompjuterët e tyre janë të ndjeshëm ndaj malware, ashtu si PC të rregullt. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të mbani të azhurnuara të gjitha aplikimet tuaja. Për më tepër, përdoruesit e Mac duhet të konsiderojnë të investojnë në një aplikacion të njohur anti-malware me siguri, i cili do t'i mbajë kompjuterët e tyre të sigurt dhe të sigurohen që ata nuk duhet të shqetësohen për sulmet në internet në të ardhmen.

Leave a Reply

Please DO NOT use this comment system for support or billing questions. For SpyHunter technical support requests, please contact our technical support team directly by opening a customer support ticket via your SpyHunter. For billing issues, please refer to our "Billing Questions or Problems?" page. For general inquiries (complaints, legal, press, marketing, copyright), visit our "Inquiries and Feedback" page.