Threat Database Ransomware Ooxa Ransomware

Ooxa Ransomware

Studiuesit e Infosec kanë konfirmuar një tjetër variant kërcënues ransomware që është pjesë e familjes famëkeqe të malware STOP/Djvu . Kërcënimi gjurmohet si Ooxa Ransomware dhe është i aftë të ndikojë në një grup të madh të llojeve të skedarëve. Viktimat ka të ngjarë të zbulojnë se nuk mund të hapin më asnjë nga dokumentet, PDF-të, arkivat, fotot, bazat e të dhënave ose skedarët e tjerë të rëndësishëm. Aktorët e kërcënimit më pas do të përpiqen të zhvatin përdoruesit e prekur për para në këmbim të premtimit për ta ndihmë për rivendosjen e të dhënave të bllokuara.

Si pjesë e veprimeve të tij pushtuese, kërcënimi i ransomware do të shtojë gjithashtu '.ooxa' në emrat e skedarëve të koduar. Një tjetër ndryshim i shkaktuar nga Ooxa Ransomware është krijimi i një skedari teksti të quajtur '_readme.txt' në pajisjet e shkelura. Dosja përmban shënimin e shpërblimit të kërcënimit me udhëzime për viktimat e tij.

Leximi i mesazhit që kërkon shpërblesë të malware zbulon se operatorët e tij duan të paguhen një shpërblim prej 980 dollarësh. Kjo shumë fillestare supozohet se mund të reduktohet me 50% nëse përdoruesit e prekur kontaktojnë hakerat brenda 72 orëve. Viktimat gjithashtu lejohen të dërgojnë një skedar të vetëm për t'u zhbllokuar falas. Megjithatë, skedari i zgjedhur nuk duhet të përmbajë ndonjë informacion të vlefshëm. Hakerët lënë dy kanale të mundshme komunikimi në formën e dy adresave të emailit - 'support@bestyourmail.ch' dhe 'supportsys@airmail.cc'. Viktimat e sulmeve malware duhet të kenë gjithmonë parasysh se kontaktimi me kriminelët kibernetikë duhet të konsiderohet si jashtëzakonisht i rrezikshëm. Përdoruesit potencialisht mund të ekspozohen ndaj çështjeve shtesë të privatësisë dhe sigurisë.

Mesazhi i lënë nga Ooxa Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-6icnx2ZM3Z
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@bestyourmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...