Threat Database Adware Onlineshield.info

Onlineshield.info

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 7,286
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 327
Parë për herë të parë: April 6, 2022
Parë për herë të fundit: February 3, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Onlineshield.info është një faqe interneti e dyshimtë që përdor disa taktika frikësuese për të bindur përdoruesit të instalojnë një produkt të promovuar ose të blejnë një abonim të panevojshëm për një. Taktika e veçantë e kryer nga Onlineshield.info njihet si 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse.' Përdoruesit që zbarkojnë në faqe do të bombardohen menjëherë nga paralajmërime të rreme sigurie dhe dritare të shumta.

Një nga dritaret pop-up të lidhur me Onlineshield.info do të imitojë kryerjen e një skanimi të malware. Sigurisht, kjo është krejtësisht e rreme. Në fund të fundit, faqet e internetit nuk janë të afta për një funksionalitet të tillë më vete. Për më tepër, skanimi i supozuar do të zbulojë gjithmonë saktësisht 5 kërcënime malware.

Për të shtuar legjitimitetin dhe për t'i bërë më të besueshme paralajmërimet e saj të rreme, faqja e internetit do të shfaqë dukshëm emrin, logon dhe dizajnin e McAfee, një shitës i njohur sigurie. Është e rëndësishme të mbani mend se as McAfee dhe as ndonjë kompani tjetër me reputacion nuk do të përdorë promovimin e produkteve të tyre nëpërmjet metodave të fshehta, të tilla si përdorimi i faqeve të internetit të mashtrimit të ngjashëm me Onlineshield.info. Në të vërtetë, nuk ka asnjë lidhje midis McAfee dhe kësaj faqeje. Mashtruesit thjesht po përdorin aplikacionin për të fituar tarifa të paligjshme komisioni.

Mesazhet e shfaqura nga Onlineshield.info mund të jenë një variant i:

McAfee
Kompjuteri juaj është i infektuar me 5 viruse!
KERKOHET VEPRIM!
Abonimi juaj në McAfee ka skaduar!
Rinovoni tani për ta mbajtur kompjuterin tuaj të mbrojtur.
Nëse kompjuteri juaj është i pambrojtur, ai është në rrezik për viruse dhe malware të tjerë.
'

Po ngarkohet...