Threat Database Rogue Websites Onegadsdesign.com

Onegadsdesign.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 2,586
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 917
Parë për herë të parë: February 22, 2023
Parë për herë të fundit: September 30, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Gjatë kryerjes së një analize të gjerë të faqeve të internetit të lidhura me rrjete të dyshimta reklamimi, studiuesit e sigurisë kibernetike hasën Onegadsdesign.com midis shumë faqeve që përdorin strategji mashtruese për të bindur vizitorët që të mundësojnë njoftimet e shfletuesit të tyre. Është thelbësore të theksohet se ndërsa përdoruesit shfletojnë Onegadsdesign.com, ata gjithashtu mund të përjetojnë ridrejtime të papritura drejt faqeve të tjera të internetit jo të besueshme.

Onegadsdesign.com përdor mesazhe mashtruese për të mashtruar vizitorët

Kur përdoruesit hyjnë në Onegadsdesign.com, ata përballen me një mesazh pop-up që i kërkon të klikojnë butonin "Lejo" nën maskën e një hapi verifikimi për të konfirmuar se nuk janë robotë. Faqja e internetit përdor një taktikë mashtruese, duke krijuar iluzionin se kalimi i një CAPTCHA është i nevojshëm për të vazhduar. Kjo teknikë, e njohur si clickbait, synon të marrë pëlqimin e përdoruesit për shfaqjen e njoftimeve.

Dhënia e lejes për njoftime nga Onegadsdesign.com këshillohet fuqimisht kundër, pasi faqet e internetit që përdorin taktikat e klikimeve për të marrë autorizimin për shfaqjen e njoftimeve janë në thelb të pabesueshme. Klikimi mbi njoftimet me origjinë nga onegadsdesign.com mund t'i çojë përdoruesit në një rrugë të pabesë, duke i ekspozuar ata në një gamë të gjerë faqesh interneti të dyshimta.

Këto njoftime kanë potencialin t'i drejtojnë përdoruesit në faqet e internetit të phishing, faqet e lidhura me mashtrimet e mbështetjes teknike, platformat që presin aplikacione potencialisht të dëmshme dhe madje edhe faqet e internetit të pasigurta. Për më tepër, Onegadsdesign.com ka aftësinë të ridrejtojë vizitorët në faqe të tjera jo të besueshme, si p.sh. faqet e internetit të krijuara për të tërhequr përdoruesit që të pranojnë të marrin njoftime ose reklama të dyshimta.

Kushtojini vëmendje shenjave të një çeku të rremë CAPTCHA

Një kontroll i rremë CAPTCHA mund të shfaqë disa shenja që përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm për të identifikuar natyrën e tij mashtruese. Kur hasin në një kontroll të rremë CAPTCHA, përdoruesit mund të vërejnë disa tregues që mund t'i ndihmojnë ata të njohin natyrën e tij mashtruese.

Një shenjë është një imazh jashtëzakonisht i thjeshtë ose i shtrembëruar CAPTCHA që nuk kërkon shumë përpjekje ose inteligjencë njerëzore për t'u zgjidhur. CAPTCHA-të legjitime janë krijuar për të sfiduar robotët e automatizuar ndërsa janë të zgjidhshëm nga përdoruesit njerëzorë. CAPTCHA-të e rreme mund të kenë mungesë kompleksiteti ose mund të shtrembërohen qëllimisht në një mënyrë që i bën ato lehtësisht të deshifrueshme, duke ngritur dyshime për autenticitetin e tyre.

Një shenjë tjetër është prania e kërkesave të dyshimta ose të parëndësishme për verifikim. Një kontroll i rremë CAPTCHA mund t'u kërkojë përdoruesve të kryejnë veprime që nuk kanë lidhje me sfidat tipike të CAPTCHA. Për shembull, përdoruesve mund t'u kërkohet të klikojnë në zona specifike të ekranit ose të kryejnë detyra të pazakonta që shkojnë përtej qëllimit standard të verifikimit CAPTCHA.

Për më tepër, mungesa e rëndësisë kontekstuale mund të jetë një flamur i kuq. CAPTCHA të rreme mund të shfaqen në faqet e internetit ose në situata ku kontrollet CAPTCHA zakonisht nuk kërkohen. Për shembull, ndeshja me një kërkesë CAPTCHA kur hyn në një faqe interneti të thjeshtë informative ose përfshirja në aktivitete jo sensitive mund të tregojë një përpjekje mashtruese për të mbledhur të dhëna të përdoruesit.

Për më tepër, vlen të përmendet mungesa e integrimit ose mospërputhja me ofruesit e vendosur të CAPTCHA. Sistemet legjitime CAPTCHA shpesh ofrohen nga ofrues të mirënjohur dhe të besuar, dhe dizajni dhe funksionaliteti i tyre i përmbahen standardeve të caktuara. CAPTCHA-të e rreme mund të shfaqin mospërputhje në pamjen, sjelljen ose mekanizmat e vërtetimit, duke devijuar nga sjellja e pritshme e zgjidhjeve me reputacion të CAPTCHA.

Përdoruesit gjithashtu duhet të jenë të kujdesshëm nëse kontrolli CAPTCHA pasohet nga kërkesa për të aktivizuar njoftimet e shfletuesit ose për të kryer veprime të palidhura. CAPTCHA-të e rreme mund të përdorin maskën e verifikimit për të mashtruar përdoruesit që të pranojnë të marrin njoftime ose të ekzekutojnë komanda potencialisht të dëmshme.

Në fund të fundit, një kombinim i këtyre shenjave ose një ndjenjë e përgjithshme dyshimi duhet të paralajmërojë përdoruesit për mundësinë e përballjes me një kontroll të rremë CAPTCHA. Përdoruesit që tregojnë kujdes dhe verifikojnë legjitimitetin e kërkesave të CAPTCHA përpara se të ndërmarrin ndonjë veprim, do të mbrojnë sigurinë dhe privatësinë e tyre në internet.

URL-të

Onegadsdesign.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

onegadsdesign.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...