Threat Database Ransomware Ofoq Ransomware

Ofoq Ransomware

Familja e malware STOP/Djvu po ruan pozicionin dhe popullaritetin e saj mes kriminelëve kibernetikë. Në të vërtetë, studiuesit e infosec po zbulojnë variante më kërcënuese nga kjo familje që mund të përdoren lehtësisht në operacionet e sulmit. Kërcënimi i Ofoq Ransomware është pikërisht një shembull i tillë. Kërcënimit i mungon ndonjë përmirësim domethënës në krahasim me anëtarët e tjerë të familjes STOP/Djvu Ransomware , por është mjaft kërcënues për të shkaktuar dëme të konsiderueshme në kompjuterët e infektuar.

Kërcënimet e Ransomware synojnë skedarët e viktimave të tyre duke i nënshtruar ato ndaj kriptimit të të dhënave. Të gjithë skedarët e përpunuar do të lihen në një gjendje të papërdorshme dhe të paarritshme. Ofoq Ransomware shënon skedarët që ka kyçur duke shtuar '.ofoq' në emrat e tyre si një shtesë të re. Kërcënimi më pas do të krijojë një skedar teksti të quajtur '_readme.txt' që përmban një shënim shpërblimi me udhëzime nga operatorët e tij.

Viktimave do t'u thuhet se të dhënat e tyre mund të restaurohen, por atyre do t'u duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh për të marrë çelësat e nevojshëm të deshifrimit dhe mjetin e softuerit. Kontaktimi me hakerët brenda 72 orëve të para supozohet të ulë çmimin e shpërblimit me 50%. Sipas shënimit të shpërblimit, viktimat mund të dërgojnë mesazhe në dy adresa emaili - ' restorealldata@firemail.cc' dhe 'gorentos@bitmessage.ch' dhe një llogari Telegram në '@datarestore'.

Teksti i plotë i mesazhit që kërkon shpërblesë është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotot, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-WbgTMF1Jmw
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
restorealldata@firemail.cc

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
gorentos@bitmessage.ch

Llogaria jonë në Telegram:
@datarestore

ID-ja juaj personale: '

Në trend

Po ngarkohet...