Threat Database Ransomware Nury Ransomware

Nury Ransomware

Nury Ransomware është një kërcënim malware që mund të shkaktojë dëme të konsiderueshme në pajisjet që infekton. Kërcënimi është i pajisur me një algoritëm të fuqishëm enkriptimi dhe mund të ndikojë në një gamë të gjerë të llojeve të skedarëve - dokumente, arkiva, baza të të dhënave, PDF, imazhe, foto dhe shumë të tjera. Të gjithë skedarët e prekur nuk do të jenë më të aksesueshëm ose të përdorshëm në asnjë mënyrë.

Rivendosja pa pasur çelësat e duhur të deshifrimit është praktikisht e pamundur, përveç nëse kërcënimi i malware ka një të metë serioze në kodimin e tij. Sidoqoftë, ky nuk ka gjasa të jetë rasti me Nury Ransomware, pasi është një variant i krijuar nga familja jashtëzakonisht pjellore STOP/Djvu Ransomware . Viktimat gjithashtu duhet të paralajmërohen se aktorët e kërcënimit që japin kërcënime STOP/Djvu gjithashtu kanë filluar të heqin kërcënime shtesë malware, të tilla si Vidar Stealer dhe RedLine Stealer .

Detajet e sulmit

Procesi i kriptimit të kërcënimit do të bllokojë shumicën e të dhënave të ruajtura në pajisjen e viktimës. Të gjithë skedarët e kyçur do të shënohen me shtimin e '.nury' në emrat e tyre origjinalë si një shtesë e re skedari. Një skedar teksti me emrin '_readme.txt' që përmban një shënim shpërblesëje do të hidhet gjithashtu në pajisje. Brenda skedarit të tekstit, viktimat do të gjejnë një grup udhëzimesh.

Sipas mesazhit që kërkojnë shpërblim, aktorët e kërcënimit duan të paguhen një shpërblim prej 980 dollarësh. Në këmbim, ata me sa duket do të dërgojnë një mjet dekriptues dhe mjetet e nevojshme të deshifrimit. Viktimat që dërgojnë mesazhe në dy adresat e emailit të sulmuesve - 'support@fishmail.top' dhe 'datarestorehelp@airmail.cc', brenda 72 orëve nga infektimi i Nuis Ransomware do të marrin një zbritje prej 50%. Sigurisht, besimi në fjalët e kriminelëve kibernetikë nuk mund të ishte një vendim i mençur. Nuk ka absolutisht asgjë që i ndalon hakerat të marrin paratë dhe të ikin, duke i lënë viktimat e tyre me pak mundësi.

Teksti i plotë i shënimit të shpërblimit të kërcënimit është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-IfeNgr671e
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@fishmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...