Notadszones.com

Notadszones.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 743
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 11,766
Parë për herë të parë: April 29, 2022
Parë për herë të fundit: November 16, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Notadszones.com ekziston me qëllimin e vetëm të ekzekutimit të një skeme popullore të bazuar në shfletues. Sjellja e sajtit është praktikisht e padallueshme nga ajo e faqeve të tjera të panumërta të dedikuara për të njëjtën taktikë. Ai përfshin shfaqjen e sinjalizimeve dhe mesazheve mashtruese dhe të rreme për vizitorët për t'i mashtruar ata që të abonohen në njoftimet shtytëse të faqes së caktuar.

Notadszones.com më pas do të vazhdojë të abuzojë me lejet e shfletuesit të lidhura me këtë veçori të ligjshme të shfletuesit për të gjeneruar para për operatorët e tij nëpërmjet një fushate reklamuese ndërhyrëse. Një nga joshjet tipike të vërejtura në këtë taktikë në internet është të përpiqesh të bindësh vizitorët se duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Një taktikë tjetër që Notadszones.com është vërejtur të përdorë është t'u premtojë përdoruesve se duke klikuar butonin e shfaqur 'Lejo' ata do të fitojnë një çmim të papërcaktuar. Pavarësisht se cili është teksti i saktë i mesazheve të shfaqura, sajti gjithmonë do t'i nxisë përdoruesit të shtypin 'Lejo'.

Reklamave të ofruara nga burime të tilla të dyshimta dhe të paprovuara duhet të trajtohen me kujdes. Reklamat mund të përdorin teknika të ngjashme të klikimeve për të joshur përdoruesit të ndërveprojnë me ta. Ato gjithashtu mund të promovojnë destinacione shtesë të pasigurta ose të përmbajnë oferta për PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) të maskuara si aplikacione në dukje të dobishme.

Po ngarkohet...