Notadsworld.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,153
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 20,370
Parë për herë të parë: April 14, 2022
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Notadsworld.com është një faqe tjetër që përfiton nga veçoria e shfletuesit të njoftimeve shtytëse. Të gjitha faqet e këtij lloji sillen në mënyrë praktikisht identike. Ata tregojnë mesazhe të ndryshme mashtruese ose klikimore në një përpjekje për të joshur vizitorët që të abonohen pa e ditur në njoftimet shtytëse të faqes specifike. Në shumë raste, faqja e dyshimtë mund të zgjedhë midis disa skenarëve të rremë, kështu që përdoruesit me adresa IP/gjeolokacion të ndryshëm mund të shohin përmbajtje të ndryshme.

Për shembull, një nga skenarët e rremë më të zakonshëm përfshin sitin e dyshimtë që pretendon se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA. Përdoruesve do t'u paraqitet një imazh i një roboti dhe një variant i mesazhit të mëposhtëm:

'Click 'Allow' if you are not a robot'

Fatkeqësisht, klikimi i butonit nuk do të lejojë qasje në ndonjë përmbajtje kuptimplote. Në vend të kësaj, përdoruesit do t'i japin Notadsworld.com leje të rëndësishme të shfletuesit që do t'i mundësojnë sajtit të fillojë të gjenerojë reklama ndërhyrëse.

Këto reklama ka shumë pak gjasa të jenë për produkte ose destinacione legjitime. Përdoruesit mund të shihnin reklama për dhurata të rreme, taktika phishing, PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara), etj. Përveç kësaj, një nga njoftimet e krijuara nga Notadsworld përpiqet të bindë përdoruesit se të dhënat e tyre mund të komprometohen. Për të rregulluar këto çështje të supozuara të rëndësishme të sigurisë, njoftimi i dyshimtë u rekomandon përdoruesve që duhet të përditësojnë menjëherë programin e tyre anti-malware duke klikuar mbi të.

URL-të

Notadsworld.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

notadsworld.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...