Threat Database Ransomware Nosu Ransomware

Nosu Ransomware

Kërcënimet ndaj ransomware janë një nga llojet më të këqija që një përdorues i rregullt mund të pengohet. Kërcënimet e kësaj klase sigurohuni të vërshoni në sistemin e tyre të synuar, të lokalizoni të dhënat e interesit dhe t'i mbyllni ato me siguri duke përdorur një algoritëm të kriptimit. Qëllimi është të shantazhoni përdoruesit për të paguar një tarifë shpërblese në këmbim të një çelësi të deshifrimit që do t'i ndihmojë ata të rikuperojnë të dhënat e tyre. Ndër kërcënimet më të fundit të zbuluara për ransomware është Nosu Ransomware. Ky Trojan për kodimin e të dhënave i përket familjes më aktive të ransomware të vitit 2019 - familja STOP Ransomware .

Përhapja dhe Kriptimi

Ende nuk është zbuluar se si sulmuesit po përhapin këtë kërcënim për shpërblim. Një shumicë e mashtruesve kibernetikë që shpërndajnë Trojanët që bllokojnë skedarët zgjedhin të mbështeten në emailet e spamit. Kjo përfshin një mesazh të rremë dhe një shtojcë të korruptuar që i dërgohet normalisht përdoruesit të synuar. Qëllimi i mesazhit është të bindë objektivat për të filluar lidhjen makro-laced që shërben për të kompromentuar PC e tyre. Gjurmuesit e torrenteve, fushatat e kompromentuara të reklamave, azhurnimet e rreme dhe shkarkimet e programeve të njohura janë disa nga truket e tjera të përdorura kur bëhet fjalë për shpërndarjen e kërcënimeve për ransomware zakonisht.

Nosu Ransomware do të bllokojë të gjitha të dhënat në sistemin e përdoruesit. Sigurohuni që të gjitha dokumentet, imazhet, skedarët audio, video, spreadsheets, bazat e të dhënave dhe arkivat do të kodohen nga Nosu Ransomware me siguri. Të gjithë skedarët e kyçur nga Nosu Ransomware do t'i ndryshojnë emrat e tyre. Ky Trojan-encrypting i skedarëve shton një shtesë '.nosu' te skedarët e bllokuar rishtas. Për shembull, një skedar me emrin 'crimson-red.jpg' do të riemërohet në 'crimson-red.jpg.nosu' pasi të ketë përfunduar procesi i kriptimit.

Shënimi Ransom

Nosu Ransomware gjithashtu do të hedhë një shënim shpengimi në desktopin e përdoruesit. Mesazhi shpërblyes i sulmuesve përmbahet në një skedar të quajtur '_readme.txt', i cili është tipik për kërcënimet që i përkasin familjes STOP Ransomware. Përdoruesit që arrijnë të kontaktojnë krijuesit e Nosu Ransomware brenda 72 orëve duhet të paguajnë gjysmën e çmimit të tarifës origjinale të shpërblesës - 490 dollarë. Sidoqoftë, për viktimat që dështojnë të zbatojnë dhe të kontaktojnë krijuesit e Nosu Ransomware brenda afatit, tarifa e shpërblesës hidhet në 980 dollarë. Për të kontaktuar autorët e Nosu Ransomware, përdoruesi duhet t'i dërgojë me email - 'helpmanager@firemail.cc' dhe 'helpmanager@iran.ir.' Kriminelët deklarojnë se ata janë të gatshëm të zhbllokojnë një skedar falas për t'i provuar përdoruesit se ata janë të aftë të kthejnë dëmin e bërë në të dhënat e tyre.

Shmangni kontaktimin me autorët e kërcënimeve për ransomware pasi ato janë të rralla, dhe madje nëse paguani tarifën e kërkuar, ka shumë të ngjarë që ata kurrë nuk do të kryejnë premtimet e tyre. Në vend të kësaj, duhet të konsideroni të investoni në një zgjidhje me reputacion anti-malware që jo vetëm që do të heqë Nosu Ransomware nga kompjuteri juaj, por gjithashtu do të sigurohet që mos e gjeni veten në një situatë të ngjashme në të ardhmen.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...