Nonspewpa.com

Nonspewpa.com Përshkrimi

Lloji: Adware

Nonspewpa.com është një faqe interneti e dyshimtë që duket se i mungon çdo përmbajtje kuptimplotë që mund t'u ofrojë vizitorëve të saj. Në vend të kësaj, fokusi kryesor i faqes është të ekzekutojë një taktikë popullore të bazuar në shfletues me qëllimin për të mashtruar përdoruesit që të abonohen pa e ditur në njoftimin e tij push. Kjo është një skemë e zakonshme që lejon faqet e internetit mashtruese t'u ofrojnë përdoruesve reklama të padëshiruara për të gjeneruar përfitime monetare për operatorët e tyre.

Si pjesë e skemës mund të përdoren skenarë të ndryshëm të rremë dhe mashtrues. Përdoruesit mund të shohin mesazhe manipuluese dhe klikimore që u premtojnë karta dhuratë ose pretendojnë se klikimi i butonit "Lejo" do t'u japë atyre akses në përmbajtje shtesë. Megjithatë, skenari që haset më shpesh përbëhet nga faqe interneti të dyshimta që pretendojnë se po ekzekutojnë një kontroll CAPTCHA. Përdoruesve do t'u paraqitet një mesazh i ngjashëm me:

'Press 'Allow' to verify, that you are not a robot!'

Kur përdoruesit ndjekin udhëzimet dhe klikojnë mbi butonin, në vend të kësaj ata do të abonohen në njoftimet shtytëse të asaj faqeje. Më pas, nonspewpa.com mund të dërgonte lirisht njoftime dhe reklama të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit. Është e rëndësishme të kihet parasysh se reklamat e krijuara nga burime të tilla të paprovuara nuk ka gjasa të promovojnë destinacione legjitime ose produkte softuerike. Në shumicën dërrmuese të rasteve, përdoruesve do t'u paraqiten reklama për uebsajte shtesë të mashtrimit, PUP të ndryshëm (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që pretendojnë të jenë aplikacione reale, portale me hije të orientuar drejt të rriturve, etj.

Shfajësimi i faqes

Enigmasoftware.com nuk është i lidhur, i lidhur, i sponsorizuar ose i zotëruar nga krijuesit ose shpërndarësit e malware të përmendur në këtë artikull . Ky artikull NUK duhet të gabohet ose ngatërrohet duke u lidhur në asnjë mënyrë me promovimin ose miratimin e malware. Synimi ynë është të ofrojmë informacion që do të edukojë përdoruesit e kompjuterit se si të zbulojnë dhe në fund të heqin malware nga kompjuteri i tyre me ndihmën e SpyHunter dhe/ose udhëzimeve për heqjen manuale të dhëna në këtë artikull.

Ky artikull ofrohet "siç është" dhe për t'u përdorur vetëm për qëllime informative edukative. Duke ndjekur çdo udhëzim në këtë artikull, ju pranoni të jeni të detyruar nga mohimi i përgjegjësisë. Ne nuk japim asnjë garanci se ky artikull do t'ju ndihmojë të hiqni plotësisht kërcënimet e malware në kompjuterin tuaj. Spyware ndryshon rregullisht; prandaj, është e vështirë të pastrohet plotësisht një makinë e infektuar me mjete manuale.