News-fiyame.com

Ekziston një faqe interneti mashtruese e quajtur News-fiyame.com që përdor një taktikë dinake për të mashtruar vizitorët që të klikojnë butonin "Lejo" nën pretendimin e verifikimit që ata nuk janë robotë. Megjithatë, ky veprim në dukje i pafajshëm abonon padashur përdoruesit për të pushuar njoftimet, duke çuar në një përmbytje të reklamave irrituese pop-up, edhe kur shfletuesi i tyre i internetit nuk është në përdorim ose i mbyllur.

Përveç mesazhit dhe pamjes së tij mashtruese, është e rëndësishme të theksohet se kjo faqe interneti nuk ofron asnjë përmbajtje origjinale ose të vlefshme. Individët që qëndrojnë pas kësaj skeme madje mund të shfrytëzojnë rrjetet mashtruese të reklamave për të ridrejtuar përdoruesit në faqet e internetit potencialisht të rrezikshme. Rrjedhimisht, përdoruesit që nuk dyshojnë mund ta gjejnë veten në faqe interneti mashtruese që përdorin teknika të ndryshme të inxhinierisë sociale për t'i mashtruar dhe manipuluar ato. Kjo mund t'i ekspozojë përdoruesit ndaj rreziqeve të ndryshme në internet dhe taktikave të mundshme.

Faqet mashtruese si News-fiyame.com Shpesh përdorin skenarë mashtrues

Për të mashtruar përdoruesit që nuk dyshojnë, News-fiyame.com përdor mesazhe mashtruese gabimi dhe sinjalizime të krijuara për të nxitur një ndjenjë urgjence ose rëndësie. Këto njoftime mashtruese janë krijuar për të bindur përdoruesit të japin leje për njoftimet shtytëse të faqes. Në këtë skenar të veçantë, faqja e internetit u paraqet vizitorëve një dritare riprodhuesi video së bashku me një mesazh që i ngjan 'Kliko Lejo për të parë videon.'

Fatkeqësisht, nëse përdoruesit bien viktimë e këtij hileje, ata do t'i nënshtrohen një breshërie reklamash të padëshiruara pop-up, edhe kur shfletuesit e tyre të internetit nuk janë në përdorim. Këto reklama ndërhyrëse zakonisht promovojnë faqe interneti për të rritur, lojëra në internet në internet, përditësime të softuerit të falsifikuar dhe programe të ndryshme të padëshiruara.

Është thelbësore që përdoruesit të tregojnë kujdes dhe të përmbahen nga abonimi në njoftimet nga News-fiyame.com ose faqet e ngjashme mashtruese të internetit. Përmbytja e vazhdueshme e dritareve të padëshiruara nuk është vetëm shumë e bezdisshme, por gjithashtu paraqet rreziqe të konsiderueshme për privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit. Përdoruesit duhet të qëndrojnë vigjilentë në ndërveprimet e tyre në internet dhe të shmangin faqet e internetit mashtruese që kërkojnë të shfrytëzojnë sistemin e njoftimeve shtytëse për qëllime keqdashëse.

Jini të kujdesshëm kur merreni me kontrolle të rreme CAPTCHA

Një CAPTCHA (Testi Completely Automated Public Turing për të dalluar kompjuterët dhe njerëzit) është një masë sigurie e përdorur mirë që verifikon nëse një përdorues që ndërvepron me një faqe interneti është njeri dhe jo një program kompjuterik. Megjithatë, disa faqe interneti ose skema të pasigurta mund të përdorin kontrolle të rreme CAPTCHA për të mashtruar përdoruesit ose për të kryer aktivitete mashtruese. Këtu janë disa flamuj tipikë të kuq që mund të tregojnë një kontroll të rremë CAPTCHA:

  • Kërkesa të tepërta ose të pazakonta për CAPTCHA : Uebsajtet legjitime zakonisht përdorin CAPTCHA me masë, si për shembull kur krijoni një llogari, dërgoni formularë ose kryeni veprime të caktuara. Nëse një faqe interneti paraqet kontrolle CAPTCHA shumë shpesh, veçanërisht për detyra të parëndësishme si leximi i përmbajtjes ose klikimi i lidhjeve, mund të jetë e dyshimtë.
  • Mungesa e kompleksitetit : CAPTCHA-të origjinale janë krijuar për të qenë sfidues për zgjidhjen e robotëve të automatizuar, por relativisht të drejtpërdrejtë për njerëzit. CAPTCHA-të e rreme mund të jenë tepër të thjeshta dhe nuk kanë kompleksitetin që lidhet me testet e vërteta.
  • Gramatikë dhe drejtshkrim i dobët : Kërkesat e rreme CAPTCHA mund të përmbajnë gabime shtypi, gabime gramatikore ose gjuhë të vështirë. CAPTCHA-të legjitime zakonisht janë shkruar në mënyrë profesionale dhe pa gabime të tilla.
  • Kërkesa tepër ndërhyrëse : CAPTCHA-të e rreme mund të kërkojnë informacione të panevojshme ose të ndjeshme, të tilla si detaje personale, adresa emaili ose informacione pagese. CAPTCHA-të legjitime synojnë vetëm të verifikojnë që përdoruesi është njeri pa mbledhur të dhëna të ndjeshme.
  • Shfaqje të tepërta ose reklama : Kontrollet e rreme CAPTCHA mund të shoqërohen nga një numër i tepërt i reklamave kërcyese ose ridrejtime në faqet e internetit të dyshimta. CAPTCHA-të legjitime zakonisht paraqiten në një mënyrë të pastër dhe të pastër.
  • Sjellje e pazakontë pas përfundimit : Nëse, pas përfundimit të një CAPTCHA, ju ridrejtoheni menjëherë në një faqe interneti tjetër, ju kërkohet të shkarkoni një skedar ose ju kërkohet të kryeni një veprim tjetër të dyshimtë, ka të ngjarë të jetë një CAPTCHA e rreme.
  • Llojet e pazakonta CAPTCHA : CAPTCHA-të e rreme mund të paraqesin lloje testesh të pazakonta ose jokonvencionale që rrallë shihen në faqet e internetit legjitime. Nëse ju duket e panjohur, vazhdoni me kujdes.
  • Mospërputhjet në sjellje : Nëse një faqe interneti sillet në mënyrë të papajtueshme me praktikat e zakonshme (p.sh., kërkon një CAPTCHA për navigim të thjeshtë ose akses në informacionin bazë), duhet të ngrejë dyshime.

Për të mbrojtur veten në internet, është thelbësore të tregoheni të kujdesshëm dhe të jeni skeptik ndaj çdo faqe interneti ose njoftimi që shfaq këto flamuj të kuq. Kur dyshoni, këshillohet të verifikoni vërtetësinë e kontrollit CAPTCHA ose të vetë faqes së internetit përmes burimeve të besuara ose duke kontaktuar mbështetjen zyrtare të sajtit.

URL-të

News-fiyame.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

news-fiyame.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...