Musicinmysoul.biz

Musicinmysoul.biz

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 4,755
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 127
Parë për herë të parë: July 18, 2022
Parë për herë të fundit: November 15, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Përdoruesit që e gjejnë veten duke u ulur në faqen e internetit Musicinmysoul.biz duhet të jenë të kujdesshëm. Faqja është vërejtur duke shfaqur mesazhe të ndryshme mashtruese dhe klikuese për të mashtruar vizitorët e saj për të mundësuar njoftimet e saj push. Kjo sjellje e veçantë është përdorur nga faqe të panumërta jo të besueshme, në një përpjekje për të gjeneruar përfitime monetare për operatorët e tyre. Kjo taktikë specifike përfiton nga veçoria legjitime e shfletuesit të njoftimeve shtytëse.

Uebsajtet e mashtrimit do të pretendojnë se përdoruesit duhet të klikojnë butonin e treguar "Lejo". Në varësi të skenarit të saktë, faqja e dyshimtë mund të pretendojë se butoni do t'u japë përdoruesve akses në një videoklip, një skedar gati për shkarkim, etj. Një nga skenarët më të parët pretendon se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA dhe duke klikuar 'Lejo ' do të provojë se ata nuk janë robotë. Në realitet, përdoruesit që ndjekin udhëzimet do të abonohen pa e ditur në njoftimet e faqes.

Kjo mund të rezultojë në një fluks të vazhdueshëm reklamash të padëshiruara dhe të pabesueshme. Reklamat e krijuara mund të ndikojnë në mënyrë drastike në përvojën e përdoruesit në pajisjen e prekur, por më e rëndësishmja, ato mund të promovojnë skema shtesë apo edhe destinacione të pasigurta. Nuk është e pazakontë që reklamat që lidhen me burime të tilla të paprovuara të promovojnë dhurata të rreme, portalet e phishing, platformat e dyshimta të lojërave në internet dhe më shumë. Për më tepër, ndërveprimi me Musicinmysoul.biz mund të shkaktojë ridrejtime të padëshiruara. Faqja është konfirmuar se i çon përdoruesit në një platformë të dyshimtë bastesh.

Po ngarkohet...