Threat Database Phishing Mashtrimi me email të 'M&T Bank'

Mashtrimi me email të 'M&T Bank'

Mashtruesit po shpërndajnë emaile mashtruese në një përpjekje për të joshur përdoruesit për të hapur një portal phishing. Emailet paraqiten si të dërguara nga M&T Bank, një institucion legjitim mbajtës bankar me mbi 700 degë të shpërndara në disa shtete të SHBA. Emailet e rreme shfrytëzojnë emrin dhe logon e kompanisë. Përdoruesit duhet të paralajmërohen se Banka M&T nuk ka asnjë lidhje me këto emaile mashtruese.

Mashtruesit pretendojnë se një pagesë prej më shumë se 400 dollarë do të transferohet nga llogaria rrjedhëse e marrësve si një pagesë për një blerje nga Amazon. Emaili gjithashtu do të përfshijë një datë kur u bë porosia e supozuar. Email-i i mashtrimit pretendon se për të ndaluar transaksionin, përdoruesit duhet të ndjekin lidhjen e përfshirë.

Kjo është një taktikë tipike e përdorur në skemat e phishing. Mashtruesit duan të joshin viktimat e tyre për të vizituar një portal të dedikuar phishing që fshin të gjithë informacionin e futur në të. Në shumicën e rasteve, faqja do të dizajnohet që të shfaqet si një faqe identifikimi duke u kërkuar përdoruesve të japin kredencialet e llogarisë (emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin), numrat e telefonit dhe informacione të tjera potencialisht të ndjeshme. Megjithatë, të paktën tani për tani, lidhja e gjetur në emailet e phishing 'M&T Bank' i çon përdoruesit në një faqe jofunksionale.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm kur ndërveprojnë me emaile të papritura duke i nxitur ata të ndjekin një lidhje të dhënë ose duke klikuar një buton të shfaqur. Pasojat e rënies në një skemë phishing mund të jenë të rënda. Sulmuesit mund të jenë në gjendje të kenë akses në informacione konfidenciale dhe ta përdorin atë për të marrë përsipër llogaritë e mediave sociale të viktimës, llogaritë bankare ose portofolin kripto. Llogaritë e komprometuara mund të përdoren për qëllime të liga ose të nxjerrin jashtë çdo fondi të ruajtur në to.

Në trend

Po ngarkohet...