Threat Database Phishing Mashtrimi me email të 'Vërteto llogarinë'

Mashtrimi me email të 'Vërteto llogarinë'

Një tjetër taktikë phishing është përpjekja për të joshur përdoruesit për të zbuluar informacione të ndjeshme dhe konfidenciale. Operacioni i phishing po gjurmohet si mashtrim i emailit "Vërteto llogarinë". Email-et joshëse paraqiten si njoftime që dërgohen nga ofruesi i shërbimit të postës elektronike të marrësit. Mashtruesit pretendojnë se përdoruesit kanë mesazhe të shumta në pritje, të cilat nuk mund t'i qasen aktualisht. Emailet e rreme do të pretendojnë se e vetmja mënyrë për të parë mesazhet që nuk ekzistojnë është që marrësit të vërtetojnë llogaritë e tyre të postës elektronike.

Email-et joshëse do të përpiqen të krijojnë një ndjenjë urgjence, duke pretenduar se mesazhet e supozuara do të fshihen pas një date specifike, zakonisht në vetëm disa orë. Me sa duket, mënyra e vetme për të fituar akses është të ndiqni butonin "VENDOSI LLOGARINË KETU" të shfaqur dukshëm. Ashtu si në shumicën e taktikave të phishing, lidhjet e dhëna në emailet e joshjes do t'i çojnë përdoruesit që nuk dyshojnë në një faqe interneti phishing të krijuar posaçërisht. Faqja mashtruese do të dizajnohet që të ngjajë shumë me faqen e identifikimit të ofruesit të emailit të përdoruesit.

Çdo informacion i futur në portalin mashtrues të hyrjes do të rrezikohet dhe do të bëhet i disponueshëm për mashtruesit. Pasojat mund të jenë të rënda, pasi kredencialet e mbledhura mund të çojnë që përdoruesit të humbasin kontrollin e emaileve të tyre, si dhe çdo llogari tjetër të lidhur me llogarinë e shkelur. Këto mund të jenë llogari të mediave sociale, llogari bankare, kripto-portofol dhe më shumë.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...