Threat Database Backdoors Mashtrimi me email "Stromag".

Mashtrimi me email "Stromag".

Mashtruesit po shpërndajnë emaile të rreme të paraqitura sikur vijnë nga prodhuesi i komponentëve të transmetimit të energjisë Stromag, si një mënyrë për të përhapur kërcënime malware. Më konkretisht, sipas studiuesve të infosec, mashtruesit po përdorin emailet joshëse për të infektuar pajisjet e viktimave me Agent Tesla RAT (Remote Access Trojan). Duhet të jetë e qartë se kompania Stromag nuk është në asnjë mënyrë e lidhur me fushatën kërcënuese të spamit dhe emri i saj përdoret thjesht si një joshje për të mashtruar përdoruesit.

Emailet e rreme mund të kenë një linjë subjekti të ngjashme me 'Kërkesë për kuotim-nr. [NUMBER].' Mesazhet do të paraqiten si komunikim nga kompania Stromag, në lidhje me një faturë që duhet të dërgojë marrësi. Për të marrë informacion shtesë, përdoruesi i synuar udhëzohet të hapë skedarin e bashkangjitur në emailin mashtrues. Pasi të ekzekutohet, skedari do të jetë përgjegjës për shkarkimin dhe instalimin e kërcënimit të Agent Tesla.

Pajisjet e infektuara nga RAT mund t'i nënshtrohen aktiviteteve të shumta, të dëmshme. Mjeti aktiv RAT mund t'u sigurojë sulmuesve akses në pajisje të pasme dhe t'i lejojë ata të ofrojnë mjete kërcënuese shtesë, më të specializuara. Në mënyrë tipike, sulmuesit do të vazhdojnë të heqin ransomware, spyware, kripto-minatorët, vjedhësit, etj., me llojin e malware që varet nga qëllimet specifike të sulmuesve.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...