Threat Database Phishing Mashtrimi i 'Kapacitetit të ruajtjes'

Mashtrimi i 'Kapacitetit të ruajtjes'

Mashtruesit po synojnë kredencialet e llogarisë së emailit të përdoruesve dhe ndoshta informacione të tjera të ndjeshme përmes një fushate phishing. Email-et joshëse që paraqiten si njoftime nga ofruesi i shërbimit të email-it të viktimës po shpërndahen në kutitë hyrëse të përdoruesve. Emailet e rreme pretendojnë se email-i i marrësit ka hapësirë të ulët ruajtjeje dhe si rezultat, disa emaile me bashkëngjitje nuk kanë mundur të dërgohen. Mesazhet e supozuara tani janë të varura në server dhe përdoruesve u kërkohet t'i shqyrtojnë ato duke ndjekur butonin "Rishikim" të ofruar në mënyrë të përshtatshme.

Të gjitha pretendimet e bëra nga emailet pjesë e mashtrimit të 'Kapacitetit të ruajtjes' janë tërësisht të fabrikuara. Përdoruesit që ndjekin udhëzimet do të dërgohen në një faqe të dedikuar phishing e maskuar si një portal identifikimi. Faqja e pasigurt do t'u kërkojë viktimave të saj të japin kredencialet e llogarisë së tyre të emailit (emrin e përdoruesit/fjalëkalimin) për të verifikuar identitetin e tyre. Në vend të kësaj, të gjitha të dhënat e futura do të mblidhen dhe do t'u dërgohen mashtruesve.

Llogaritë e komprometuara të emailit mund të shfrytëzohen më pas si pjesë e aktiviteteve të ndryshme mashtruese. Mashtruesit mund t'i përdorin ato për të përhapur malware, për të shpërndarë më shumë emaile lundruese, për të kërkuar para nga kontaktet e viktimës dhe më shumë. Mashtruesit gjithashtu mund të paketojnë të gjitha kredencialet e mbledhura të llogarisë dhe t'i ofrojnë ato për shitje në forumet e hakerëve të nëndheshëm.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...