Threat Database Phishing Mashtrim i dhuratave 'BSCPad BUSD'

Mashtrim i dhuratave 'BSCPad BUSD'

Faqja e dhuratave 'BSCPad $BUSD' përdoret si një joshje për një skemë phishing. Faqja është krijuar për t'i ngjasuar shumë faqes legjitime për platformën e decentralizuar të IDO BSCPad. Qëllimi i mashtruesve është të bindin përdoruesit të zbulojnë informacione të ndjeshme, në këtë rast, kredencialet e tyre kripto-portofol (çelësat privatë ose farat).

Faqja joshëse pretendon se BSCPad po bën një lëshim të kriptomonedhës BUSD (Binance USD). Në thelb, mashtruesit përpiqen t'i bindin vizitorët se do të marrin monedha BUSD falas duke lidhur kuletat e tyre kripto me këtë faqe. Për të krijuar një ndjenjë urgjence, faqja e rreme tregon një datë dhe orë të saktë, para së cilës duhet të blihen monedhat e supozuara falas. Pas kësaj kohe ndërprerjeje, të gjitha monedhat e mbetura BUSD me sa duket do të kthehen në thesar. Për të vazhduar, përdoruesve u kërkohet të klikojnë në butonin e paraqitur 'Lidhu portofolin'.

Përdoruesit që ofrojnë informacionin e kërkuar nga faqja e phishing mund të rrezikohen së shpejti kuletat e tyre të kriptove. Mashtruesit mund t'i qasen atyre dhe më pas të nxjerrin çdo fond të gjetur atje, duke çuar në humbje potencialisht të konsiderueshme financiare.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...