Threat Database Stealers Malware MetaStealer

Malware MetaStealer

Malware MetaStealer është një kërcënim për grumbullimin e informacionit. Kjo pjesë e malware po përhapet përmes një fushate kërcënuese me email. Aktorët e kërcënimit shpërndajnë mijëra emaile që mbanin një dokument të armatosur MS Excel. Pasi të vendoset në sistemin e viktimës, MetaStealer do të angazhojë rutinat e tij invazive dhe do të fillojë të nxjerrë informacione të ndjeshme ose konfidenciale.

Infostealers ndryshojnë në shtrirje dhe kompleksitet, në varësi të qëllimeve të kriminelëve kibernetikë. Më së shpeshti, këto kërcënime malware përdoren në sulme që synojnë marrjen e kredencialeve të llogarisë së përdoruesve, të tilla si emrat e përdoruesve, emailet, fjalëkalimet, numrat e kartave të kreditit, numrat e sigurimeve shoqërore, informacione të tjera të identifikueshme personalisht, detaje të sistemit dhe më shumë.

Kërcënimet më të avancuara të grumbulluesit të të dhënave gjithashtu mund të vendosin rutina të regjistrimit të tastierës që do të kapin çdo hyrje të tastierës ose të miut, do të mbledhin ose zëvendësojnë të dhënat e ruajtura në kujtesën e sistemit, do të përgjojnë të dhënat e vërtetimit me dy faktorë, do të nxjerrin të dhëna të portofolit kripto dhe informacione të tjera të vlefshme.

Aktorët e kërcënimit mund të abuzojnë me detajet e mbledhura në mënyra të ndryshme, në varësi të qëllimeve specifike. Ata mund të depërtojnë në llogaritë e mediave sociale të viktimës për të zgjeruar më tej shtrirjen e tyre, për të drejtuar fushata dezinformimi, për të dërguar kërcënime malware në kontaktet e përdoruesit, etj. Nëse ndonjë llogari e kripto-portofolit rrezikohet, hakerët mund të bëjnë blerje mashtruese ose thjesht t'i transferojnë fondet në kuletat e veta.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...