Malware Mage Ransomware

Ransomware është një lloj softueri i pasigurt i krijuar posaçërisht për të bllokuar aksesin në një sistem kompjuterik ose të dhëna derisa viktimat të paguajnë një shpërblim. Kjo formë e sulmit kibernetik është bërë gjithnjë e më e përhapur, duke synuar individë dhe organizata për të zhvatur para përmes kërcënimeve dhe frikësimit.

Gjatë një hetimi mbi kërcënimet e dëmshme, studiuesit e sigurisë kibernetike zbuluan një lloj të ri të ransomware të njohur si Magjistari i Malware. Ky malware kodon të dhënat e viktimës, duke i bërë ato të papërdorshme dhe më pas kërkon një shpërblim në këmbim të çelësit të deshifrimit ose mjetit softuerik të nevojshëm për të rivendosur aksesin.

Kur Malware Mage infekton një pajisje, ai kodon skedarë të ndryshëm dhe shton një shtesë '.malwaremage' në secilin emër skedari. Për shembull, një skedar i quajtur fillimisht "1.jpg" do të riemërtohet në "1.jpg.malwaremage" dhe "2.pdf" do të riemërohet në "2.pdf.malwaremage". Pas përfundimit të procesit të enkriptimit, ransomware shfaq një dritare kërcyese që përmban një shënim shpërblimi, i cili informon viktimat e prekura për sulmin dhe ofron udhëzime për pagesën e shpërblimit për të rikuperuar skedarët e tyre.

Malware Mage Ransomware merr peng të dhënat e viktimave

Shënimi i shpërblesës së Malware Mage informon viktimat se dokumentet, videot, imazhet dhe skedarët e tjerë të tyre janë koduar me Standardin e Enkriptimit të Avancuar (AES) me një çelës 256-bit, një algoritëm kriptografik shumë i sigurt. Sipas shënimit, mënyra e vetme për të rikuperuar të dhënat e koduara është blerja e një çelësi deshifrimi nga sulmuesit.

Për të marrë këtë çelës deshifrimi, viktima udhëzohet të transferojë 0.08134 BTC (kriptovaluta Bitcoin) në një adresë të caktuar kripto-portofol përpara se të skadojë kohëmatësi i numërimit mbrapsht në dritaren që shfaqet. Në kohën e shkrimit, kjo shumë është e barabartë me gati gjashtë mijë dollarë amerikanë, megjithëse vlera e saktë mund të ndryshojë për shkak të luhatjeve të vazhdueshme të kursit të këmbimit të Bitcoin.

Kërcënimet e Ransomware mund të shkaktojnë ndërprerje të rënda në pajisjet e infektuara

Në shumicën e rasteve të infeksioneve me ransomware, deshifrimi i skedarëve të prekur pa ndihmën e kriminelëve kibernetikë është pothuajse i pamundur. Megjithatë, pagesa e shpërblimit nuk siguron që të dhënat do të rikuperohen, pasi sulmuesit shpesh nuk arrijnë të ofrojnë mjetet e premtuara të deshifrimit edhe pas marrjes së pagesës.

Si rezultat, ekspertët e sigurisë së informacionit rekomandojnë fuqimisht kundër pagesës së shpërblimit. Është thelbësore të mbani mend se pagesa e shpërblimit jo vetëm që nuk garanton rikuperimin e të dhënave, por gjithashtu përjetëson dhe financon aktivitetet kriminale.

Për të parandaluar që ransomware Malware Mage të kodojë të dhëna shtesë, është thelbësore të hiqni malware nga sistemi operativ. Fatkeqësisht, ndërsa heqja ndalon enkriptimin e mëtejshëm, ai nuk rikthen skedarët që tashmë janë bllokuar.

Si të mbroni të dhënat dhe pajisjet tuaja nga kërcënimet malware dhe ransomware?

Për të mbrojtur të dhënat dhe pajisjet e tyre nga kërcënimet malware dhe ransomware, përdoruesit duhet të miratojnë një strategji gjithëpërfshirëse sigurie që përfshin disa masa proaktive:

  1. Rezervime të rregullta: Rezervime të shpeshta: Rezervoni rregullisht informacionin tuaj në disqet e jashtme ose shërbimet e ruajtjes në renë kompjuterike. Sigurohuni që kopjet rezervë të jenë shkëputur nga rrjeti juaj pas procesit për të parandaluar infektimin e tyre.
  2. Softuer sigurie: Anti-Malware: Instaloni softuer antivirus dhe anti-malware me reputacion dhe mbajeni të përditësuar. Fuqizoni skanimin në kohë reale për të zbuluar dhe bllokuar kërcënimet kur ato shfaqen. Firewall: Përdorni një mur të fortë zjarri për të monitoruar trafikun në hyrje dhe në dalje dhe për të bllokuar lidhjet e dyshimta.
  3. Përditësimet e softuerit: Përditësimet e rregullta: Mbani të përditësuar sistemin tuaj operativ, aplikacionet dhe softuerin e sigurisë me përditësimet më të fundit. Kjo zvogëlon dobësitë që malware mund të shfrytëzojnë. Përditësimet automatike: Aktivizoni përditësimet automatike kudo që të jetë e mundur për t'u siguruar që të merrni rregullimet më të fundit të sigurisë sa më shpejt që të jetë e mundur.
  4. Siguria e postës elektronike dhe shfletimit në ueb: Shmangni lidhjet dhe bashkëngjitjet e dyshimta: Mos hapni asnjë bashkëngjitje emaili ose mos ndërveproni me lidhje nga burime të panjohura ose të pabesueshme. Në fund të fundit, emailet e phishing janë një metodë e zakonshme e shpërndarjes për taktika. Siguria e faqes në internet: Jini të kujdesshëm kur vizitoni faqet e internetit, veçanërisht ato që kërkojnë shkarkimin e skedarëve. Përdorni mjetet e filtrimit të uebit për të bllokuar faqet me qëllim të keq.
  5. Fjalëkalime të forta dhe vërtetim: Fjalëkalime komplekse: Përdorni fjalëkalime të forta, unike për të gjitha llogaritë tuaja. Shmangni përdorimin e fjalëkalimeve lehtësisht të hamendshëm ose ripërdorimin e të njëjtit fjalëkalim në shumë sajte. Autentifikimi me dy faktorë (2FA): Aktivizo 2FA në të gjitha llogaritë që e sponsorizojnë atë për të shtuar një shtresë shtesë sigurie.
  6. Edukimi i përdoruesit: Trajnimi i ndërgjegjësimit për sigurinë: Edukoni rregullisht veten dhe punonjësit tuaj (nëse ka) për kërcënimet më të fundit të sigurisë kibernetike dhe praktikat e sigurta në internet. Njohni phishing: Mësoni se si të identifikoni përpjekjet e phishing dhe taktika të tjera të inxhinierisë sociale të përdorura nga kriminelët kibernetikë.
  7. Siguria e rrjetit: Rrjetet e segmenteve: Ndani rrjetin tuaj në segmente për të përmbajtur përhapjen e malware. Zbatoni kontrolle të rrepta aksesi midis segmenteve.
  8. Qasje e sigurt në distancë: Përdorni Rrjetet Virtuale Private (VPN) dhe zgjidhjet e sigurta të aksesit në distancë për të mbrojtur të dhënat e transmetuara në internet.

Duke zbatuar këto masa, përdoruesit mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e infeksioneve malware dhe ransomware dhe të rrisin sigurinë e përgjithshme të të dhënave dhe pajisjeve të tyre.

Shënimi i shpërblesës i krijuar nga Malware Mage Ransomware është:

'Malware Mage
YOUR FILES HAVE BEEN ENCRYPTED!

The important files on your computer have been encrypted with military grade AES-256 bit encryption.

Your documents, videos, images and other forms of data are now inaccessible, and cannot be unlocked without the decryption key. This key is currently being stored on a remote server.

To acquire this key, transfer the Bitcoin Fee to the specified wallet address before the time runs out.

If you fail to take action within this time window, the decryption key will be destroyed and access to your files will be permanently lost.

WALLET ADDRESS: 12mdKVNfAhLbRDLtRWQFhQgydgU6bUMjay
BITCOIN FEE: 0.08134'

Postime të ngjashme

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...