Threat Database Ransomware Mafer Ransomware

Mafer Ransomware

Mafer Ransomware i përket llojeve të kërcënimeve të malware të krijuar për të bllokuar të dhënat e viktimave të tij. Duke ekzekutuar një rutinë të fortë kriptimi në sistemet e infektuara, Mafer Ransomware do t'i bëjë shumicën e dokumenteve, PDF-ve, bazave të të dhënave, fotove, arkivave dhe llojeve të tjera të skedarëve plotësisht të papërdorshëm. Për më tepër, sipas shënimit të tij për shpërblesë me udhëzimet që duhen ndjekur, operatorët e Mafer Ransomware me sa duket mbledhin informacione të ndjeshme dhe konfidenciale nga kompjuterët e shkelur, që do të thotë se ata po ekzekutojnë në mënyrë efektive një skemë zhvatjeje të dyfishtë. Për më tepër, ekspertët e sigurisë kibernetike kanë konfirmuar se Mafer Ransomware është një variant i kërcënimit VoidCrypt të identifikuar më parë.

Emrat e skedarëve të kyçur nga Mafer do të ndryshohen ndjeshëm. Kërcënimi do t'u shtojë atyre një varg ID, një adresë emaili dhe një shtesë të re. Vargu i ID-së krijohet për çdo pajisje të veçantë, ndërsa adresa e emailit dhe shtesa mbeten të qëndrueshme - 'dr.filees@gmail.com' dhe '.Mafer.' Shënimi i shpërblimit hidhet në formën e një skedari teksti të quajtur 'Read_Me!_.txt.' Sipas mesazhit nga aktorët e kërcënimit, viktimat kanë 48 orë kohë për të paguar shpërblimin e kërkuar përpara se çmimi të dyfishohet. Përveç kësaj, kriminelët kibernetikë specifikojnë se do të pranojnë vetëm pagesa të bëra në Bitcoin.

I gjithë grupi i udhëzimeve të dhëna për viktimat e Mafer Ransomware është:

'Të gjithë skedarët tuaj të koduar dhe të dhënat e ndjeshme të shkarkuara (Dokumentet financiare, kontratat, faturat etj.).
Për të marrë mjete deshifrimi, duhet të blini mjetet tona të dekriptimit dhe më pas ne do t'ju dërgojmë mjete deshifrimi dhe do t'i fshijmë të dhënat tuaja të ndjeshme nga serverët tanë.
Nëse pagesa nuk është bërë, ne duhet të publikojmë të dhënat tuaja të ndjeshme nëse është e nevojshme t'i shesim dhe t'ua dërgojmë konkurrentëve tuaj dhe pas një kohe serverët tanë do t'i heqin çelësat tuaj të dekripionit nga serverët.
Skedarët tuaj të koduar me algoritmin më të fortë të kriptimit, kështu që pa mjetet tona të deshifrimit askush nuk mund t'ju ndihmojë, prandaj mos e humbni kohën tuaj kot!
ID-ja juaj:
Adresa Email: dr.filees@gmail.com
Në rast problemi me emailin e parë Na shkruani E-mail në: luka.born@tutanota.com
Dërgoni ID-në tuaj në Email dhe Kontrolloni Dosjen e Spam-it.
Ky është vetëm biznes për të marrë përfitime, nëse nuk na kontaktoni pas 48 orësh Çmimi i deshifrimit do të jetë x2.

Çfarë garancie ju japim?

Ju duhet të na dërgoni disa skedarë të koduar për testin e deshifrimit.

Kujdes!
Mos modifikoni ose riemërtoni skedarët e enkriptuar.
Mos u përpiqni të deshifroni skedarët nga softuerët e palëve të treta ose të rikuperimit të të dhënave, ai mund të dëmtojë skedarët.

Në rast të përpjekjes për të deshifruar skedarët me programe të palëve të treta, kjo mund ta bëjë deshifrimin më të vështirë, kështu që çmimet do të rriten.

Si të blini Bitcoin:
Blini udhëzime për Bitcoin në LocalBitcoins:
hxxps://localbitcoins.com/guides/how-to-buy-bitcoins
Blini udhëzime për Bitcoin në Coindesk dhe merrni më shumë informacion duke kërkuar në Google:
hxxps://www.coindesk.com/learn/how-can-i-buy-bitcoin/'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...