LockBit Ransomware

LockBit Ransomware Përshkrimi

Kërcënimet për ransomware po shkojnë gjithnjë e më shumë në Web. Përdoruesit e panumërt kanë raportuar që të dhënat e tyre janë koduar nga një Trojan për bllokimin e të dhënave. Për fat të keq, nuk ka gjasa që së shpejti të shohim fundin e epidemisë. Një nga kërcënimet më të reja të këtij lloji është quajtur "LockBit Ransomware". Ky Trojan i keq është në gjendje të mbyllë të gjitha të dhënat e pranishme në një sistem të komprometuar shumë shpejt.

Përhapja dhe Kriptimi

Nuk duket se LockBit Ransomware është një kopje e ndonjë prej kërcënimeve popullore të ransomware aktualisht aktive. Metodat e infeksionit të përdorura në përhapjen e LockBit Ransomware ende nuk janë përcaktuar. Sidoqoftë, autorët e ransomware kanë tendencë të mbështeten në fushatat e postave elektronike për të përhapur kryesisht krijimet e tyre. Emailet priren të përbëhen nga një mesazh mashtrues që synon të bindë objektivin për të nisur skedarin bashkangjitur. Sidoqoftë, bashkëngjitja është zakonisht një skedar makro-laced që do të infektojë sistemin e synuar pas fillimit. Ekzistojnë metoda të tjera përhapjeje që shpesh përdoren në shpërndarjen e Trojans-encrypting të skedarëve - softuer të piratuar, gjurmues torrentësh, shkarkime dhe azhurnime të rreme të aplikacioneve, etj. Pavarësisht se si kërcënimi i ransomware është dorëzuar në makinën e komprometuar, Trojan do të bëjë sigurohuni që të skanoni të gjitha të dhënat që janë të pranishme në sistem. Zakonisht, Trojans për mbylljen e të dhënave synojnë një listë shumë të gjatë të llojeve të skedarëve që gjenden normalisht në sistemin e çdo përdoruesi të rregullt. Kjo do të rrisë shanset që viktima të paguajë tarifën e shpërblesës. Kur LockBit Ransomware kodon një skedar, ai gjithashtu ndryshon emrin e tij duke bashkangjitur një shtrirje '.abcd' në fund të emrave të tyre. Për shembull, një imazh që ju e keni emëruar 'sunset-hills.jpeg' do të riemërohet në 'sunset-hills.jpeg.abcd' pasi të përfundojë procesi i kriptimit të LockBit Ransomware.

Shënimi Ransom

Mesazhi i shpërblesës i LockBit Ransomware përmbahet në një skedar të quajtur 'Restore-My-Files.txt'. Ky skedar është hedhur në desktopin e përdoruesit. Shënimi i shpërblesës është mjaft konciz dhe për pikë. Në të, sulmuesit deklarojnë se dëshirojnë të paguhen në Bitcoin, por nuk përmendin një tarifë specifike për shpërblim. Autorët e LockBit Ransomware kërkojnë të kontaktohen përmes postës elektronike dhe të kenë siguruar dy adresa emaili - 'supportpc@cock.li' dhe 'help@countermail.com'. Si provë se ata posedojnë një çelës plotësisht funksionimi të deshifrimit, autorët e LockBit Ransomware pretendojnë se ata janë të gatshëm të zhbllokojnë një skedar falas.

Ne ju këshillojmë të qëndroni larg krijuesve të LockBit Ransomware. Këta njerëz nuk duhet të besohen, dhe madje edhe nëse paguani tarifën e shpërblesës, ekziston një shans i lartë që nuk do të merrni kurrë çelësin e deshifrimit të premtuar. Kjo është arsyeja pse ju duhet të merrni në konsideratë marrjen e një zgjidhje me reputacion të softuerit anti-virus që do të heqë LockBit Ransomware nga kompjuteri juaj dhe do të sigurojë sigurinë tuaj në të ardhmen.