Threat Database Malware Laplas Clipper

Laplas Clipper

Laplas Clipper është një kërcënim malware që ofrohet për shitje në forumet e hakerëve për çdo kriminel kibernetik të interesuar. Në thelbin e tij, kërcënimi është krijuar për të funksionuar si një mjet tipik prerës. Ai do të monitorojë hapësirën e kujtesës në sistemet e infektuara për adresat e mundshme të kripto-portofolit. Nëse zbulon se viktima ka ruajtur një varg të tillë në kujtesën e fragmenteve, Laplace do ta zëvendësojë atë me adresën e një portofoli të kontrolluar nga operatorët e tij.

Sipas përshkrimit të tij, kërcënimi mund të identifikojë dhe zëvendësojë Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), TRON (TRX) dhe potencialisht kuleta të tjera të kriptomonedhave. Për të rritur shanset e tij për sukses, Laplace madje mund të kontrollojë tre simbolet e para të vargut origjinal të llogarisë dhe t'i zëvendësojë me një tjetër që përputhet më shumë me të. Në fund të fundit, llogaritë e kripto-portofolit përfaqësohen nga një varg i gjatë karakteresh dhe njerëzit nuk kanë gjasa të kontrollojnë me kujdes secilën prej tyre, pasi mendojnë se tashmë kanë ngjitur adresën e saktë.

Pasi transaksioni të përfundojë, fondet do të transferohen në portofolin e hakerëve dhe do të bëhen kryesisht të parikuperueshme. Kërcënimet e Clipper mund të çojnë në humbje të konsiderueshme monetare dhe përdoruesit që përdorin në mënyrë aktive kriptovalutat duhet të kenë të instaluar mbrojtje të mjaftueshme në kompjuterët ose pajisjet e tyre kundër mjeteve të tilla të dëmshme.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...