Threat Database Ransomware Kuantike Ransomware

Kuantike Ransomware

Quantum Ransomware është një kërcënim i fuqishëm malware, i pajisur me aftësinë për të bllokuar të dhënat në sistemet që arrin të shkelë. Qëllimi i sulmuesve është të përdorin skedarët e koduar si levë dhe më pas të zhvatin viktimat e tyre për para. Algoritmi i fortë i enkriptimit i përdorur nga kërcënimi siguron që pa çelësin në zotërim të sulmuesve, restaurimi i skedarëve do të jetë praktikisht i pamundur.

Si pjesë e veprimeve të tij pushtuese, kërcënimi do të shënojë çdo skedar të kyçur duke modifikuar emrin e tij origjinal të skedarit. Më konkretisht, kërcënimi i shton ".quantum" emrit të çdo skedari të koduar. Kur të gjitha llojet e skedarëve të synuar në sistem të jenë përpunuar, Quantum Ransomware do të lërë një shënim shpërblese në formën e një skedari HTML të quajtur 'README_TO_DECRYPT.html.'

Vështrim i përgjithshëm i kërkesave

Mesazhi që kërkon shpërblesë zbulon se operatorët e Quantum Ransomware po ekzekutojnë një skemë zhvatjeje të dyfishtë. Objektivat e tyre kryesorë duket se janë subjektet e korporatave dhe, sipas hakerëve, përveç kodimit të skedarëve thelbësorë, ata kanë arritur gjithashtu të nxjerrin sasi të mëdha të të dhënave të ndjeshme dhe konfidenciale. Viktimave u jepet 48 orë dhe pas kësaj periudhe supozohet se të dhënat e tyre do të bëhen publike dhe incidenti i sigurisë do të bëhet i njohur. Për të shmangur këtë rezultat, subjekteve të prekura u thuhet të kontaktojnë sulmuesit duke vizituar uebsajtin e tyre të dedikuar të mbështetjes, i aksesueshëm vetëm nëpërmjet shfletuesve TOR.

Grupi i plotë i udhëzimeve të lëna nga Quantum Ransomware është:

ID-ja juaj:

Ky mesazh përmban një informacion se si të rregulloni problemet që keni me rrjetin tuaj.

Skedarët në stacionet e punës në rrjetin tuaj ishin të koduar dhe çdo përpjekje juaj për t'i ndryshuar, deshifruar ose riemërtuar ato mund të shkatërrojë përmbajtjen.
Mënyra e vetme për të rikthyer skedarët është deshifrimi me Key, i ofruar nga Quantum Locker.

Gjatë periudhës kur rrjeti juaj ishte nën kontrollin tonë, ne kemi shkarkuar një vëllim të madh informacioni.
Tani ai ruhet në serverët tanë me akses me siguri të lartë. Ky informacion përmban shumë të dhëna të ndjeshme, private dhe personale.
Publikimi i të dhënave të tilla do të shkaktojë pasoja të rënda dhe madje edhe ndërprerje të biznesit.

Nuk është një kërcënim, përkundrazi - është një manual se si të gjesh një rrugëdalje.
Ekipi Quantum nuk synon të dëmtojë kompaninë tuaj, qëllimet tona janë vetëm financiare.

Pas një pagese, do të merrni deshifrimin e rrjetit, shkatërrimin e plotë të të dhënave të shkarkuara, informacionin për dobësitë e rrjetit tuaj dhe pikat e depërtimit.
Nëse vendosni të mos negocioni, pas 48 orësh fakti i sulmit dhe të gjitha informacionet tuaja do të postohen në faqen tonë dhe do të promovohen mes dhjetëra forumeve kibernetike, agjencive të lajmeve, faqeve të internetit etj.

Për të kontaktuar mbështetjen tonë dhe për të filluar negociatat, ju lutemi vizitoni bisedën tonë të mbështetjes.

Është e thjeshtë, e sigurt dhe mund të vendosni një fjalëkalim për të shmangur ndërhyrjen e personave të paautorizuar.

Fusha e fjalëkalimit duhet të jetë bosh për hyrjen e parë.
Vini re se ky server është i disponueshëm vetëm përmes shfletuesit Tor.
PS Si të merrni shfletuesin TOR - shikoni në hxxps://www.torproject.org
.'

Në trend

Po ngarkohet...