KTC Ransomware

KTC Ransomware Përshkrimi

Kriminelët kibernetikë po përdorin një kërcënim të ri të fuqishëm ransomware të quajtur KTC Ransomware. Malware kërcënues duket se synon objektivat e korporatave, por mund të infektojë lehtësisht edhe përdoruesit individualë. Kërcënimi është i pajisur me një proces të fortë kriptimi që synon të bllokojë skedarët e gjetur në pajisjet e komprometuara. Sulmuesit pretendojnë gjithashtu se mbledhin të dhëna të ndjeshme përpara se ato të kodoheshin, si pjesë e një skeme të zhvatjes së dyfishtë.

Skedarët e prekur nga kërcënimi do të kenë 'KTC' të shtuar në emrat e tyre origjinalë, si një shtesë e re. Përveç kësaj, në kompjuterin e infektuar do të krijohet një skedar teksti që përmban një shënim të gjatë shpërblimi nga sulmuesit. Emri i skedarit të tekstit është 'RESTORE_FILES_INFO.txt.'

Vështrim i përgjithshëm i kërkesave

Leximi i mesazhit që kërkon shpërblim zbulon se viktimave u jepen vetëm tre ditë për të kontaktuar kriminelët kibernetikë dhe për të arritur një marrëveshje me ta. Përndryshe, sulmuesit kërcënojnë se do të fillojnë të publikojnë të dhënat e përvetësuara nga viktima, të cilat mund të përfshijnë kontrata, detaje financiare, të dhëna të burimeve njerëzore, baza të të dhënave, të dhëna për klientët dhe më shumë. Informacioni me sa duket do të postohet përmes llogarive të hakerëve në Twitter dhe Tumblr. Si një kanal komunikimi, hakerët rekomandojnë t'u afroheni atyre përmes klientit të bisedës qTOX.

Teksti i plotë i shënimit të KTC Ransomware është:

' | Cfare ndodhi? |

Rrjeti juaj u sulmua, kompjuterët dhe serverët tuaj u KYÇAN,
Të dhënat tuaja private u SHKARKUAN:

  • Kontratat
  • Të dhënat e klientëve
  • Financa
  • HR
  • Bazat e të dhënave

- Dhe të tjera të tjera…

| Çfarë do të thotë? |

Do të thotë që së shpejti masmediat, partnerët dhe klientët tuaj DO TË DIJNË PËR PROBLEMIN tuaj.

| Si mund të shmanget? |

Për të shmangur këtë çështje,

ju duhet të KONIKONI ME NE jo më vonë se brenda 3 DITËVE dhe të përfundoni MARRËVESHJEN e rikuperimit të të dhënave dhe rregullimin e shkeljeve.

| Po sikur të mos ju kontaktoj brenda 3 ditësh? |

Nëse nuk na kontaktoni në 3 DITËT e ardhshme, ne do të fillojmë publikimin e TË DHËNAVE.

Ne do të postojmë informacione rreth hakimit të kompanisë suaj në Twitter-in tonë hxxps://twitter.com/RobinHoodLeaks ose tublr hxxps://robinhoodleaks.tumblr.com/

| Unë mund ta trajtoj vetë |

Është e DREJTA juaj, por në këtë rast të gjitha të dhënat tuaja do të publikohen për PËRDORIM publik.

| Nuk kam frikë nga kërcënimet tuaja! |

Ky nuk është kërcënimi, por algoritmi i veprimeve tona.
Nëse keni qindra miliona dollarë të padëshiruar, nuk ka asgjë për t'u frikësuar për ju.
Kjo është shuma e saktë e parave që do të shpenzoni për rikuperim dhe pagesa për shkak të PUBLIKIMIT.
Po e ekspozoni veten ndaj dënimeve të mëdha me padi dhe qeveri nëse të dy nuk gjejmë një marrëveshje.
E kemi parë edhe më parë raste me shpenzime shumë milionëshe në gjoba dhe padi,

për të mos përmendur reputacionin e kompanisë dhe humbjen e besimit të klientëve dhe mediat që thërrasin pa pushim për përgjigje.

| Më ke bindur! |

Atëherë duhet të KONTAKTONI ME , ka pak mënyra për ta bërë këtë.

Metoda e Sigurt

a) Shkarkoni një klient qTOX: hxxps://tox.chat/download.html
b) Instaloni klientin qTOX dhe regjistroni llogarinë
c) Shto ID-në tonë qTOX: 671263E7BC06103C77146A5ABB802A63F53A42B4C4766329A5F04D2660C99A3611635CC36B3A
d) Na shkruani zgjerimin e skedarëve tuaj të enkriptuar .KTC

MBËSHTETJA jonë LIVE është gati t'ju ndihmojë në këtë bisedë.

| Çfarë do të marr në rast marrëveshjeje |

Do të merrni DEKRIPIM të plotë të makinerive tuaja në rrjet, DO TË FSHINI të dhënat tuaja nga serverët tanë,
REKOMANDIME për sigurimin e perimetrit të rrjetit tuaj.

Dhe KONFIDENCIALITETI I PLOTË RRETH INCIDENTIT. '