Threat Database Rogue Websites Keepsafetycore.com

Keepsafetycore.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 12,536
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 62
Parë për herë të parë: June 28, 2022
Parë për herë të fundit: September 7, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Në vend që t'u sigurojë vizitorëve informacion të rëndësishëm dhe të dobishëm se si ata mund të mbrohen në një mjedis dixhital dhe si t'i mbajnë të sigurta të dhënat, kompjuterët ose pajisjet e tyre, faqja e internetit Keepsafetycore.com përpiqet të përfitojë prej tyre. Në të vërtetë, faqja duket se është krijuar në mënyrë që të mund të ekzekutojë vetëm taktikat online. Kur u ekzaminua nga studiuesit e infosec, Keepsafetycore.com u vu re duke ekzekutuar një version të 'PC juaj është i infektuar me 5 Viruse!' mashtrim. Duhet të theksohet se faqja gjithashtu mund të jetë në gjendje të tregojë skema të ndryshme dhe ajo që përdoruesit shohin mund të bazohet në adresën e tyre specifike IP dhe vendndodhjen gjeografike.

Si pjesë e kësaj skeme të veçantë, faqja do të gjenerojë disa dritare pop-up të mbushura me alarme dhe paralajmërime të rreme sigurie. Përdoruesve madje do t'u paraqiten rezultate krejtësisht të fabrikuara që faqja do të pretendojë se janë nga një skanim kërcënimi që ka kryer. Megjithatë, asnjë faqe interneti nuk mund të kryejë skanime të tilla vetë. Po aq mashtrues është përdorimi i emrit, logos dhe markës së një shitësi me reputacion sigurie si Norton ose McAfee. Asnjëra kompani nuk ka ndonjë lidhje me ndonjë nga faqet e internetit të mashtrimit të ngjashme me Keepsafetycore.com.

Për më tepër, është mjaft e zakonshme që faqe të tilla të dyshimta të përpiqen gjithashtu t'i bëjnë vizitorët të aktivizojnë njoftimet e tyre push. Nëse është e suksesshme, faqja e mashtrimit mund të vazhdojë të japë reklama ndërhyrëse dhe të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit. Reklamat janë zakonisht për destinacione të dyshimta ose plotësisht të pasigurta, PUP invazive (Programe Potencialisht të Padëshiruara) ose kërcënime të mundshme malware.

URL-të

Keepsafetycore.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

keepsafetycore.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...