Threat Database Ransomware Kcbu Ransomware

Kcbu Ransomware

Kcbu Ransomware është një mjet kërcënues që, sipas ekspertëve të sigurisë kibernetike, mbart një rutinë të fortë kriptimi. Sistemet e infektuara do t'i kenë të dhënat e ruajtura në to të koduara dhe të papërdorshme. Qëllimi i aktorëve të kërcënimit është të zhvatin para nga përdoruesit ose organizatat e prekura. Në thelbin e tij, Kcbu Ransomware është një variant që i përket familjes famëkeqe të malware STOP/Djvu . Viktimat e kërcënimeve nga kjo familje duhet të paralajmërohen se ka shumë mundësi që ngarkesa shtesë kërcënuese të hidhen gjithashtu në pajisjet e tyre. Operatorët STOP/Djvu janë vërejtur të vendosin kërcënime të tilla si Vidar Stealer dhe RedLine stealer .

Skedarët e prekur nga kërcënimi do të kenë '.kcbu' të bashkangjitur në emrat e tyre. Përveç kësaj, malware do të krijojë një skedar teksti të quajtur '_readme.txt.' Brenda skedarit është një shënim shpërblesë me udhëzime nga sulmuesit. Sipas mesazhit të tyre, viktimat do të duhet të paguajnë një shpërblim prej 980 dollarësh nëse duan të marrin një mjet deshifrimi dhe çelësat e nevojshëm të deshifrimit nga hakerat. Shënimi thotë se viktimat që kontaktojnë sulmuesit - duke dërguar mesazhe në adresat e emailit support@fishmail.top ose datarestorehelp@airmail.cc, brenda 72 orëve nga infektimi i Kcbu Ransomware do të marrin një zbritje prej 50% në çmimin e shpërblimit.

Teksti i plotë i udhëzimeve të Kcbu Ransomware është:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-lj5qINGbTc
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@fishmail.top

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
datarestorehelp@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...