Threat Database Rogue Websites Juicycelebinfo.com

Juicycelebinfo.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,012
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 11,664
Parë për herë të parë: May 22, 2022
Parë për herë të fundit: February 3, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Juicycelebinfo.com nuk është një faqe interneti që përdoruesit duhet t'i besojnë. Në fakt, ka shumë pak gjasa që njerëzit ta hapin faqen e internetit me dëshirë. Ky fakt bëhet më pak befasues kur zbulohet se Juicycelebinfo.com nuk përmban informacione për lajmet e fundit të personazheve të famshëm. Në vend të kësaj, qëllimi kryesor i faqes është të përfitojë nga vizitorët e saj dhe të përpiqet t'i joshë ata që të mundësojnë njoftimet e saj push.

Njerëz të paskrupull kanë shfrytëzuar veçorinë legjitime të shfletuesit të njoftimeve shtytëse përmes faqeve të panumërta mashtruese të internetit dhe më shumë duket se po shfaqen çdo ditë. Këto faqe interneti mashtrimi funksionojnë në një mënyrë praktikisht të padallueshme. Përdoruesve u shfaqen reklama të ndryshme mashtruese dhe mesazhe të klikimeve, duke krijuar një përshtypje të rreme për funksionalitetin e butonit të shfaqur 'Lejo'. Në vend që të zbulojnë hapur se shtypja e butonit do të abonojë përdoruesin në njoftimin shtytës të asaj faqeje të veçantë, faqet si Juicycelebinfo.com përpiqen të fshehin qëllimet e tyre të vërteta.

Përdoruesit ka të ngjarë të prezantohen me kontrolle të rreme CAPTCHA, mesazhe në lidhje me një video që has probleme me riprodhimin, një skedar që tani është gati për shkarkim, premtime për të fituar akses në përmbajtje të kufizuar sipas moshës dhe shumë skenarë të tjerë. Pavarësisht se cili është teksti i saktë i mesazhit, ai gjithmonë do t'i udhëzojë vizitorët të shtypin 'Lejo'.

Nëse ka sukses, Juicycelebinfo.com mund të fillojë të gjenerojë përfitime monetare për operatorët e saj duke ofruar reklama të dyshimta dhe të padëshiruara. Reklamave duhet të trajtohen me kujdes. Në fund të fundit, reklamat e lidhura me burime të tilla të paprovuara mund të promovojnë destinacione shtesë të pasigurta, portale phishing, faqe bastesh në internet apo edhe platforma që përhapin PUP ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara). PUP-të shpesh janë të pajisur me adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe madje edhe aftësi të gjurmimit të të dhënave.

Po ngarkohet...