Threat Database Ransomware Johnquickhelper Ransomware

Johnquickhelper Ransomware

Johnquickhelper është një kërcënim përçarës ransomware që kriminelët kibernetikë vendosin për të bllokuar përdoruesit nga skedarët e tyre. Qëllimi i sulmuesve është që më pas të përdorin informacionin e koduar dhe të zhvatin viktimën për para. Pa pasur një kopje rezervë të mbrojtur mjaftueshëm të të dhënave, përdoruesit e prekur mbeten me pak opsione kur bëhet fjalë për rivendosjen e skedarëve të tyre të çmuar personalë ose të rëndësishëm të lidhur me punën.

Gjatë veprimeve të tij ndërhyrëse, Johnquickhelper Ransomware do të shtojë një shtesë të re skedari në emrat origjinalë të të gjithë skedarëve të kyçur. Ndryshe nga shumica dërrmuese e kërcënimeve të ransomware që përdorin të njëjtën shtesë për të gjithë skedarët e koduar, Johnquickhelper shton një varg të ndryshëm me katër karaktere për secilin emër skedari. Viktimat gjithashtu do të vërejnë se një skedar i ri me emrin 'readt_it.txt' është krijuar dhe se sfondi i parazgjedhur i desktopit të sistemit tani është ndryshuar.

Përmbledhja e Ransom Note

Udhëzimet e lëna nga sulmuesit mund të gjenden brenda skedarit të tekstit. Mesazhi që kërkon shpërblim atje zbulon se hakerët kërkojnë të paguhen një shpërblim prej 750 dollarësh. Në këmbim, ata supozohet t'u ofrojnë viktimave një softuer dekriptues që duhet të jetë në gjendje të deshifrojë të gjithë skedarët e kyçur. Për të bërë presion shtesë mbi viktimat e tyre, kriminelët kibernetikë paralajmërojnë se pasi të kenë kaluar 78 orë nga sulmi i ransomware, ata do të rrisin madhësinë e shpërblimit të kërkuar në 1300 dollarë. Shënimi përmban gjithashtu një adresë të vetme emaili - 'johnquickhelper@protonmail.com' që mund të përdoret për të kontaktuar hakerët.

Mesazhi i plotë i dërguar nga Johnquickhelper Ransomware është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj janë të koduar
Kompjuteri juaj ishte i infektuar me një virus ransomware. Skedarët tuaj janë të koduar dhe ju nuk do ta bëni
të jetë në gjendje t'i deshifrojë ato pa ndihmën tonë. Çfarë mund të bëj për të rikthyer skedarët e mi? Mund të blini specialet tona
softuer deshifrues, ky softuer do t'ju lejojë të rikuperoni të gjitha të dhënat tuaja dhe t'i hiqni ato
ransomware nga kompjuteri juaj. Çmimi për softuerin është 750 dollarë nëse paguhet para 78 orëve, përndryshe do të jetë 1300 dollarë.

na kontaktoni:
johnquickhelper@protonmail.com

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...