Threat Database Ransomware Jjyy Ransomware

Jjyy Ransomware

Kërcënimet e Ransomware janë ende duke u përdorur nga hajdutët për të dëmtuar përdoruesit e kompjuterëve në të gjithë botën. Jjyy Ransomware, një tjetër anëtar i familjes STOP/Djvu , u zbulua nga studiuesit e sigurisë këtë javë. Jjyy Ransomware është programuar për të kryer veprimet e mëposhtme në kompjuterët e infektuar:

  • Përdorni një metodë të fortë kriptimi për të enkriptuar sa më shumë skedarë që të jetë e mundur, për t'i bërë ato të paarritshme nga përdoruesi i kompjuterit.
  • Ndryshoni emrat e skedarëve duke shtuar një shtesë të re skedari në fund të emrave të tyre.
  • Shfaq një shënim shpërblimi që do të përmbahet në një skedar teksti '_readme.txt.'

Shënimi i shpërblimit do ta drejtojë viktimën në procesin e kontaktimit me hajdutët që trajtojnë Jjyy Ransomware, nëpërmjet dy adresave të emailit - support@bestyourmail.ch dhe supportsys@airmail.cc dhe si të paguajë shpërblimin. Ai gjithashtu përmban një ofertë për të deshifruar një nga skedarët e koduar, në mënyrë që viktima të jetë e sigurt se mashtruesit kanë një mjet pune për të rikuperuar të dhënat e komprometuara.

Skedari '_readme.txt' paraqet përmbajtjen e mëposhtme:

'KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotografitë, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme e rikuperimit të skedarëve është blerja e një mjeti të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të koduar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
hxxps://we.tl/t-FGXsqIcjpu
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të deshifrimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% e disponueshme nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
support@bestyourmail.ch

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
supportsys@airmail.cc

ID-ja juaj personale:'

Jjyy Ransomware mund të infektojë një kompjuter kur përdoruesit e tij vizitojnë faqet torrent dhe faqet e dyshimta, klikojnë në reklama të korruptuara, hapin bashkëngjitje të panjohura të postës elektronike dhe më shumë. Kjo është arsyeja pse studiuesit e malware gjithmonë këshillojnë përdoruesit e kompjuterave që të jenë shumë të kujdesshëm me atë që ata aksesojnë.

Duhet të shmanget pagesa e një tarife shpërblimi ose kontakti me hakerat. Prandaj, viktimat duhet të shpërfillin udhëzimet në mesazhin e shpërblesës. Në vend të kësaj, ata duhet të heqin Jjyy Ransomware me një zgjidhje anti-malware dhe të përdorin çdo metodë deshifrimi të disponueshme për të rikuperuar të dhënat e tyre.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...