Threat Database Ransomware JiangLocker Ransomware

JiangLocker Ransomware

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 100 % (Lartë)
Kompjuterët e infektuar: 4
Parë për herë të parë: October 11, 2022
Parë për herë të fundit: March 1, 2023
OS/OS të prekura: Windows

JiangLocker Ransomware i përket një klase të kërcënimeve malware të krijuar posaçërisht për të synuar të dhënat në pajisjet e shkelura. Nëpërmjet përdorimit të një algoritmi mjaft të fortë kriptografik, këto kërcënime enkriptojnë të dhënat e viktimave të tyre dhe i bëjnë të paarritshme lloje të shumta skedarësh - dokumente, arkiva, baza të të dhënave, PDF, imazhe, foto, skedarë audio dhe video. Qëllimi i aktorëve të kërcënimit është që më pas të përdorin skedarët e kyçur si levë për të zhvatur para nga përdoruesit e prekur ose entitetet e korporatës.

Kur JiangLocker Ransomware kodon një skedar, ai gjithashtu e shënon atë duke shtuar '.jiang' në emrin origjinal të atij skedari. Për t'u siguruar që viktimat e saj të shohin shënimin e shpërblimit që përshkruan udhëzimet e kriminelëve kibernetikë, JiangLocker jep një mesazh që kërkon shpërblim në tre mënyra të ndryshme. Kërcënimi do të ndryshojë sfondin aktual të desktopit të pajisjes së infektuar, do të krijojë një skedar të quajtur 'read.ini' dhe do të hapë një dritare të re pop-up. Shënimet e shpërblimit të gjetura në skedar dhe dritarja kërcyese janë identike.

Mesazhi i shfaqur si sfond i desktopit paralajmëron viktimat se mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët e tyre është t'u paguajnë 0,5 Bitcoin (BTC) sulmuesve. Me kursin aktual të këmbimit të kriptomonedhës, shpërblimi i kërkuar arrin në më shumë se 10,000 dollarë. Paratë supozohet se do të transmetohen në adresën e dhënë të kripto-portofolit. Shënimet e shpërblimit të gjetura në skedar dhe dritarja kërcyese janë identike. Ata kryesisht përsërisin të njëjtin informacion, por përfshijnë më shumë detaje se si viktimat mund të marrin Bitcoin.

Teksti i plotë i shënimeve të shpengimit dhe skedarit të shpërblesës është:

' Çfarë ndodhi me kompjuterin tim?
Skedarët tuaj të rëndësishëm janë të koduar.
Shumë nga dokumentet, fotot, videot, bazat e të dhënave dhe skedarët e tjerë nuk janë më të aksesueshëm sepse janë të koduar. Ndoshta ju jeni
i zënë duke kërkuar një mënyrë për të rikuperuar skedarët tuaj, por mos e humbni kohën tuaj. Askush nuk mund t'i rikuperojë skedarët tuaj pa shërbimin tonë të deshifrimit.

A mund t'i rikuperoj skedarët e mi?
Sigurisht. Ne garantojmë se mund t'i rikuperoni të gjithë skedarët tuaj në mënyrë të sigurt dhe të lehtë. Por ju nuk keni aq kohë të mjaftueshme.
Nëse dëshironi të deshifroni të gjithë skedarët tuaj, duhet të paguani.

Si mund të paguaj?
Pagesa pranohet vetëm në Bitcoin. Për më shumë informacion, klikoni.
Ju lutemi kontrolloni çmimin aktual të Bitcoin dhe blini disa bitcoin. Për më shumë informacion, klikoni.
Dhe dërgoni shumën e saktë në adresën e specifikuar në këtë dritare.
Pas pagesës, klikoni në butonin.
Pasi të kontrollohet pagesa, mund të filloni menjëherë të deshifroni skedarët tuaj. mund të duhen disa orë.

Ne ju rekomandojmë fuqimisht të mos e hiqni këtë softuer dhe të çaktivizoni antivirusin tuaj për një kohë, derisa të paguani dhe pagesa të përpunohet. Nëse antivirusi juaj përditësohet dhe e heq automatikisht këtë softuer, ai nuk do të jetë në gjendje t'i rikuperojë skedarët tuaj edhe nëse paguani!

Për të na paguar, duhet të përdorni monedhën Bitcoin. Ju mund të blini lehtësisht Bitcoin në faqet e mëposhtme:
hxxps://cex.io/
hxxps://www.binance.com/
hxxps://www.coinbase.com/

Pas kësaj, nëse tashmë keni Bitcoin, paguani adresën tonë Bitcoin.

Më pas, shtypni butonin "Kontrolloni pagesën dhe deshifroni të gjithë skedarët". Ne do të deshifrojmë automatikisht skedarët tuaj, pas transferimit të bitcoin.

Dërgoni 0,05 BTC në;
1PdLyXQb2LpApw3e8DLLRu6vWyWLibaXtJ
'

Mesazhi i sfondit të desktopit është:

'!! ATTENTION !!

YOUR FILES HAVE BEEN ENCRYPTED!

All of your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with RSA encryption.

You will not be able to recover your files without the private key which has been saved on our server.

An antivirus can not recover your files.

View the file "Decryption Notes" on your Desktop to fix this.

Send 0.05 BTC To: 1PdLyXQb2LpApw3e8DLLRu6vWyWLibaXtJ'

SpyHunter zbulon dhe heq JiangLocker Ransomware

Detajet e sistemit të skedarit

JiangLocker Ransomware mund të krijojë skedarët e mëposhtëm:
# Emri i skedarit MD5 Zbulimet
1. file.exe e60d3660ab7c20d15532426796c74a00 2

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...