Threat Database Ransomware Jhbg Ransomware

Jhbg Ransomware

Jhbg Ransomware është një variant i fuqishëm i bazuar në familjen e malware STOP/Djvu. Megjithëse ky fakt do të thotë se kërcënimi është kryesisht identik me variantet e tjera nga familja STOP/Djvu Ransomware , viktimat do të zbulojnë se aftësia shkatërruese e Jhbg Ransomware është masive. Në të vërtetë, sistemet e komprometuara do t'i nënshtrohen një rutine të kriptimit të të dhënave që do të prekë pothuajse të gjithë skedarët e përdoruesit. Algoritmi kriptografik i pathyeshëm siguron që vetëm hakerët të kenë çelësin e duhur të deshifrimit që mund të zhbllokojë të dhënat e prekura.

Kur Jhbg bllokon një skedar, ai do të ndryshojë emrin e skedarit origjinal njëkohësisht gjithashtu. Më konkretisht, kërcënimi do të shënojë çdo skedar të koduar duke shtuar '.jhbg' në emrin e tij. Viktimat do të zbulojnë gjithashtu se një skedar i ri teksti është krijuar në pajisjen e shkelur. Ky skedar i quajtur '_readme.txt' përmban një shënim shpërblesëje me udhëzime nga kriminelët kibernetikë.

Detajet e Ransom Note

Leximi i mesazhit të lënë nga Jhbg Ransomware zbulon se sulmuesit po përpiqen të zhvasin shumën prej 980 dollarë nga viktimat e tyre. Në këmbim, ata premtojnë të dërgojnë një mjet deshifrimi dhe çelësin e nevojshëm për të rivendosur skedarët e prekur. Sigurisht, besimi në fjalët e njerëzve përgjegjës për shpërndarjen e kërcënimeve të malware është jashtëzakonisht i rrezikshëm.

Megjithatë, hakerët përpiqen të joshin viktimat e tyre duke premtuar gjithashtu uljen e çmimit të kërkuar me 50% nëse marrin një mesazh nga viktima brenda 72 orëve. Si kanale të mundshme komunikimi, shënimi i lënë nga Jhbg Ransomware përmend dy adresa emaili (restorealldata@firemail.cc dhe gorentos@bitmessage.ch) dhe një llogari Telegram (@datarestore).

Teksti i plotë i udhëzimeve të lëna nga Jhbg Ransomware është:

' KUJDES!

Mos u shqetësoni, ju mund t'i ktheni të gjitha dosjet tuaja!
Të gjithë skedarët tuaj si fotot, bazat e të dhënave, dokumentet dhe të tjera të rëndësishme janë të koduara me enkriptimin më të fortë dhe çelësin unik.
Mënyra e vetme për të rikuperuar skedarët është të blini një mjet të deshifrimit dhe një çelës unik për ju.
Ky softuer do të deshifrojë të gjithë skedarët tuaj të koduar.
Çfarë garancish keni?
Ju mund të dërgoni një nga skedarët tuaj të enkriptuar nga kompjuteri juaj dhe ne e deshifrojmë atë falas.
Por ne mund të deshifrojmë vetëm 1 skedar falas. Skedari nuk duhet të përmbajë informacion të vlefshëm.
Mund të merrni dhe shikoni mjetin e deshifrimit të përmbledhjes së videos:
https://we.tl/t-WbgTMF1Jmw
Çmimi i çelësit privat dhe softuerit të dekriptimit është 980 dollarë.
Zbritje 50% në dispozicion nëse na kontaktoni 72 orët e para, ky çmim për ju është 490 dollarë.
Ju lutemi vini re se nuk do t'i rivendosni kurrë të dhënat tuaja pa pagesë.
Kontrolloni dosjen e postës elektronike "Spam" ose "Junk" nëse nuk merrni përgjigje për më shumë se 6 orë.

Për të marrë këtë softuer ju duhet të shkruani në emailin tonë:
restorealldata@firemail.cc

Rezervoni adresën e emailit për të na kontaktuar:
gorentos@bitmessage.ch

Llogaria jonë në Telegram:
@datarestore

ID juaj personale: '

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...