Ivonch.click

Ivonch.click është një faqe interneti jo e besueshme që mbështetet në mesazhe mashtruese të paraqitura si alarme dhe paralajmërime të supozuara serioze të sigurisë. Një sjellje e tillë është vërejtur në shumë faqe të tjera mashtruese që përpiqen të joshin përdoruesit për të blerë një abonim për një aplikacion sigurie të promovuar ose për të shkarkuar/instaluar një PUP (Programi Ndoshta i Padëshiruar) ndërhyrës i maskuar si një produkt legjitim softuer. Në të vërtetë, Ivonch.click është konfirmuar për të çuar përdoruesit në një faqe zyrtare të McAfee. Sidoqoftë, faqja ka një lidhje shoqëruese të bashkangjitur në URL-në e saj, që do të thotë se çdo transaksion i kryer në të do të rezultojë në marrjen e tarifave të komisionit nga mashtruesit.

Skenari mashtrues i përdorur nga faqja është një variant i 'PC juaj është i infektuar me 5 viruse!' Ai përbëhet nga disa dritare kërcyese dhe faqja kryesore, të gjitha që përmbajnë alarme dhe paralajmërime të rreme të sigurisë. Duke pretenduar se mesazhet e supozuara të sigurisë vijnë nga burime me reputacion, si McAfee, mashtruesit përpiqen të trembin përdoruesit që të ndjekin udhëzimet e shfaqura. Faqja madje do të tregojë rezultatet e një skanimi të supozuar të kërcënimit që me sa duket ka zbuluar kërcënime të shumta malware në pajisjen e përdoruesit. Për të hequr këto kërcënime jo-ekzistente, përdoruesit joshen të shtypin butonin 'Start McAfee'.

Duhet theksuar se kompanitë me reputacion si McAfee nuk do të kenë asnjë lidhje me faqet e internetit mashtruese, si Ivonch.click.

URL-të

Ivonch.click mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

ivonch.click

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...