Guardian Angel Extension

Guardian Angel është një shtesë e shfletuesit me funksionalitete ndërhyrëse, që në thelb funksionon si një rrëmbyes i shfletuesit. Kur instalohet, ai fut reklama në faqet e internetit që shfletojnë përdoruesit dhe ndryshon pyetjet e tyre të kërkimit të shfletuesit për t'i çuar në adresat e promovuara. Për më tepër, Guardian Angel përfiton nga veçoria legjitime e shfletuesit 'Menaxhuar nga organizata juaj', duke e bërë sfiduese për përdoruesit që të heqin lehtësisht shtesën.

Engjëlli mbrojtës mund t'i ekspozojë përdoruesit ndaj rreziqeve të panevojshme të privatësisë dhe sigurisë

Guardian Angel funksionon si një rrëmbyes ndërhyrës i shfletuesit, duke synuar të futë reklama dhe të ndryshojë pyetjet e kërkimit pa lejen e përdoruesit. Pasi të instalohet, heqja e Guardian Angel bëhet sfiduese, pasi përfiton nga politika e "Menaxhuar nga organizata juaj" në shfletues të pajtueshëm, duke kufizuar aftësinë e përdoruesve për të çinstaluar lehtësisht shtesat e padëshiruara.

Kur Angel Guardian depërton në shfletuesin tuaj, ju mund të hasni reklama të padëshiruara në faqet e internetit, të përjetoni ridrejtim në sajte të panjohura përmes lidhjeve dhe të vëzhgoni që pyetjet e motorit tuaj të kërkimit ridrejtohen përmes motorëve të dyshimtë të palëve të treta në vend të motorit tuaj të preferuar të kërkimit.

Si i fshehin rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të (Programet potencialisht të padëshiruara) instalimet e tyre në pajisjet e përdoruesve?

Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të shpesh fshehin instalimet e tyre në pajisjet e përdoruesve përmes metodave mashtruese. Këtu janë disa taktika të zakonshme që ata përdorin:

  • Softueri i bashkuar : Një nga metodat më të zakonshme është përmes bashkimit të softuerit. Kur përdoruesit shkarkojnë dhe instalojnë softuer falas nga interneti, ata mund të mos vërejnë se programe shtesë, duke përfshirë rrëmbyesit e shfletuesit ose PUP, përfshihen në paketën e instalimit. Këto programe shtesë shpesh zgjidhen paraprakisht për instalim si parazgjedhje dhe përdoruesit mund të pajtohen pa dashje për instalimin e tyre pa e kuptuar.
  • Reklamat mashtruese : Rrëmbyesit e shfletuesve dhe PUP-të mund të shpërndahen gjithashtu përmes reklamave mashtruese, shpesh të maskuara si përditësime legjitime të softuerit ose alarme sigurie. Përdoruesit mund të mashtrohen të klikojnë në këto reklama, duke çuar në instalimin e paqëllimshëm të programeve të padëshiruara.
  • Butonat e shkarkimit të rremë : Në disa faqe interneti, veçanërisht ato që ofrojnë shkarkime falas ose transmetim mediash, butonat e shkarkimit të rremë mund të vendosen krahas atyre të ligjshëm. Përdoruesit mund të klikojnë aksidentalisht në këta butona të rremë, duke menduar se po shkarkojnë përmbajtjen e dëshiruar, vetëm për të përfunduar duke instaluar rrëmbyes të shfletuesit ose PUP.
  • Email-et e phishing dhe faqet e internetit me qëllim të keq : Përdoruesit mund të drejtohen në faqet e internetit me qëllim të keq përmes emaileve phishing ose duke klikuar në lidhje me qëllim të keq. Këto faqe interneti mund t'i nxisin përdoruesit të shkarkojnë dhe instalojnë softuer që supozohet se është i nevojshëm për të parë përmbajtjen ose për të hyrë në disa veçori. Në realitet, këto shkarkime mund të përmbajnë rrëmbyes të shfletuesit ose PUP.
  • Inxhinieria Sociale : Disa rrëmbyes të shfletuesve dhe PUP përdorin teknika të inxhinierisë sociale për të mashtruar përdoruesit për t'i instaluar ato. Kjo mund të përfshijë mesazhe pop-up që pretendojnë se sistemi i përdoruesit është i infektuar me malware dhe duke i nxitur ata të shkarkojnë një program të veçantë për ta hequr atë. Në realitet, programi mund të jetë një rrëmbyes i shfletuesit ose vetë PUP.

Në përgjithësi, rrëmbyesit e shfletuesit dhe PUP-të mbështeten në mungesën e vëmendjes së përdoruesve ndaj detajeve dhe tendencës së tyre për t'u besuar burimeve në dukje legjitime. Për të shmangur instalimin e padashur të këtyre programeve të padëshiruara, përdoruesit duhet të shkarkojnë gjithmonë softuer nga burime me reputacion, të lexojnë me kujdes kërkesat e instalimit dhe të jenë të kujdesshëm kur klikojnë në reklama ose lidhje, veçanërisht ato që duken të dyshimta ose shumë të mira për të qenë të vërteta. Për më tepër, mbajtja e softuerit antivirus dhe anti-malware mund të ndihmojë në zbulimin dhe heqjen e programeve të padëshiruara përpara se të shkaktojnë dëm.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...