Threat Database Adware GSpace Discover

GSpace Discover

GSpace Discover është një aplikacion i lëshuar nga BGO Software Engineering. Fatkeqësisht, një pjesë jo e vogël e aktiviteteve të saj i kushtohet dërgimit të reklamave të padëshiruara dhe ndërhyrëse për përdoruesit e aplikacionit. Duket e mundshme që operatorët e aplikacionit po marrin fitime monetare përmes skemave Pay-Per-View dhe Pay-Per-Click.

Si rezultat, GSpace Discover është klasifikuar si adware. Për më tepër, gjithçka bie në kategorinë e një programi potencialisht të padëshiruar (PUP) për shkak të metodave të përdorura në shpërndarjen e tij. Në vend që të mbështeten në kanalet e zakonshme, aplikacionet adware përhapen kryesisht nëpërmjet reklamave manipuluese, instaluesve të rremë ose paketave të dyshimta softuerësh ku aplikacioni ndërhyrës është i fshehur brenda cilësimeve të instalimit të një programi më legjitim.

GSpace Discover mund të jetë përgjegjës për një vërshim reklamash të bezdisshme që mund të shfaqen si ridrejtime të shfletuesit, dritare kërcyese dhe reklama që shfaqen në ekranin e sistemit. Përdoruesit duhet të tregojnë një shkallë të lartë kujdesi kur merren me reklamat e shfaqura. Reklamat e shpërndara nga adware zakonisht përdoren si mjete promovuese për aplikacione më të dyshimta, mashtrime të ndryshme, faqe phishing, faqe interneti me hije për të rritur, platforma të lojërave të fatit dhe më shumë.

Për të shmangur ekspozimin ndaj rreziqeve të panevojshme, përdoruesit nuk duhet të lejojnë kurrë që PUP-të të qëndrojnë të instaluar në sistemet e tyre. Këto reklama ndërhyrëse madje mund të pajisen me rutina të gjurmimit të të dhënave. Aktivitetet e shfletimit të përdoruesit, si dhe detaje të shumta të pajisjes, mund të merren, paketohen dhe më pas t'u transmetohen operatorëve të PUP.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...