Gossip-celeb-news.com

Gossip-celeb-news.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,664
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 2,115
Parë për herë të parë: April 11, 2022
Parë për herë të fundit: November 16, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Gossip-celeb-news.com, pavarësisht nga emri i tij, nuk ofron asnjë përmbajtje në lidhje me të famshëm, thashetheme apo lajme. Është një uebsajt kryesisht bosh i krijuar për arsyen e vetme për të përhapur një taktikë popullore të bazuar në shfletues. Në të vërtetë, ai përpiqet të bindë çdo vizitor që të klikojë butonin e shfaqur 'Lejo' dhe të aktivizojë shërbimet e njoftimeve shtytëse të faqes pa e ditur.

Kjo skemë e veçantë është vërejtur tashmë në faqe të tjera të panumërta po aq të dyshimta. Një nga skenarët e rremë që përdorin përfshin pretendimin se bëjnë një kontroll CAPTCHA me përdoruesit e udhëzuar të klikojnë butonin për të vërtetuar se nuk janë robotë. Gossip-celeb-news.com, nga ana tjetër, është vërejtur se mbështetet në një taktikë tjetër. Ai u premton përdoruesve qasje në përmbajtje të kufizuar sipas moshës duke klikuar "Lejo".

Natyrisht, pasi faqja të ketë marrë lejet e shfletuesit të lidhura me veçorinë legjitime të njoftimeve shtytëse, do të vazhdojë t'i abuzojë ato duke drejtuar një fushatë reklamuese ndërhyrëse. Përdoruesit e prekur do të fillojnë të ndeshen me reklama shumë më të padëshiruara gjatë shfletimit, duke shkaktuar një ulje të ndjeshme të përvojës së përdoruesit. Më e rëndësishmja, reklamat e shfaqura mund të përdorin taktika të ngjashme të klikimeve për të promovuar faqe shtesë mashtrimi, platforma phishing, portale të orientuara drejt të rriturve, PUP të përhapura (Programe Potencialisht të Padëshiruara), etj.

Po ngarkohet...