Threat Database Browser Hijackers Goog.qmentranding.xyz

Goog.qmentranding.xyz

Nëse shfletuesit e uebit të përdoruesve shpesh përjetojnë ridrejtime në një adresë uebi të panjohur, kjo mund të jetë një shenjë që një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) me aftësi rrëmbyese të shfletuesit ka arritur të depërtojë në pajisjet e tyre. Në këtë rast, është një aplikacion i padëshiruar që po shkakton këto ridrejtime, duke kaluar përmes 'Goog.qmentranding.xyz.' Në mënyrë tipike, qëllimi i rrëmbyesve të shfletuesit është të promovojnë një adresë të sponsorizuar. Ata e bëjnë këtë duke gjeneruar trafik artificial drejt faqes, nëpërmjet ridrejtimeve të detyruara.

Si rezultat i këtyre veprimeve ndërhyrëse, Goog.qmentranding.xyz mund të ishte caktuar si faqja kryesore e re e shfletuesit, faqja e skedës së re dhe motori i parazgjedhur i kërkimit. Kjo do të thotë që sa herë që përdoruesit hapin shfletuesin e tyre, vendosin të hapin një skedë të re ose thjesht nisin një kërkim përmes skedës URL të shfletuesit, ata do të shkaktonin një ridrejtim në faqen e promovuar.

Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm sepse shumica e rrëmbyesve të shfletuesit promovojnë motorë kërkimi të rremë. Motorët e këtij lloji nuk mund të prodhojnë rezultate vetë. Në vend të kësaj, ata do të rrëmbejnë pyetjet e kërkimit të përdoruesve dhe do t'i ridrejtojnë më tej. Si rezultat, përdoruesit mund të shohin rezultate legjitime të marra nga motorë me reputacion, por gjithashtu mund të paraqiten me rezultate me cilësi të ulët të mbushura me reklama që janë marrë nga motorë kërkimi të dyshimtë.

Në trend

Po ngarkohet...