Get-shields.com

Karta e rezultateve të kërcënimit

Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 19
Parë për herë të parë: June 22, 2022
Parë për herë të fundit: February 1, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Get-shields.com është një faqe interneti jo e besueshme që ekziston për të vetmen arsye të ekzekutimit të taktikave të ndryshme në internet. Duhet të theksohet se ajo që përdoruesit hasin në faqe mund të ndryshojë në bazë të adresës së tyre specifike IP, vendndodhjes gjeografike dhe ndoshta faktorëve të tjerë. Kjo është arsyeja pse studiuesit e sigurisë kibernetike kanë vëzhguar se siti Get-shields.com kryen disa skema të ndryshme.

Në një rast, faqja shfaqi një artikull të rremë që promovonte një aplikacion celular Android. Përdoruesit e tjerë mund të marrin një mesazh po aq të rremë të maskuar si një 'Alarm kritik' që i paralajmëron ata për kërcënimet e malware ose PUP-të që mund të kenë infektuar pajisjet e tyre. Get-shields.com është konfirmuar gjithashtu se ka një version të "Chrome juaj është dëmtuar rëndë nga 13 malware!" mashtrim në një përpjekje për të bindur vizitorët të instalojnë një aplikacion të dyshimtë. Në shumicën e rasteve, mashtrime të tilla si këto përdoren si një mënyrë për të shpërndarë PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara) që mund të zotërojnë adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe madje edhe aftësi për grumbullimin e të dhënave.

URL-të

Get-shields.com mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

get-shields.com

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...