Funtoday.info

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 921
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 14,479
Parë për herë të parë: June 11, 2013
Parë për herë të fundit: November 24, 2022
OS/OS të prekura: Windows

Funtoday.info, pavarësisht nga emri i tij, ka të ngjarë të dështojë të argëtojë vizitorët e tij. Në vend të kësaj, faqja është vërejtur duke shfaqur mesazhe të ndryshme, mashtruese ose klikuese si pjesë e taktikave në internet. Uebfaqja mashtruese ka të ngjarë të përpiqet të përfitojë nga vizitorët e saj që nuk dyshojnë duke i mashtruar ata për të mundësuar njoftimet e saj shtytëse. Megjithatë, shumë faqe të dyshimta të këtij lloji analizojnë adresat IP hyrëse për të përcaktuar vendndodhjen gjeografike të secilit përdorues dhe më pas aplikojnë taktika të bazuara në të.

Funtoday.info mund t'i përshëndesë vizitorët me një imazh të një roboti të hutuar dhe një mesazh të ngjashëm me 'Kliko Lejo nëse nuk je robot'. Implikimi është se përdoruesit duhet të kalojnë një kontroll CAPTCHA për të vazhduar në përmbajtjen aktuale të faqes. Në realitet, kjo është e gjitha një mashtrim, dhe një përmbajtje e tillë shtesë nuk ka gjasa të ekzistojë. Në vend të kësaj, shtypja e butonit do të lejojë Funtoday.info të fillojë të japë reklama të padëshiruara në pajisjen e përdoruesit duke shfrytëzuar funksionin legjitim të njoftimeve shtytëse të shfletuesit.

Përveç faktit se janë një shpërqendrim i bezdisshëm, reklamat e krijuara mund të promovojnë destinacione shtesë, të dyshimta dhe plotësisht të pasigurta (taktikat e phishing, mashtrimet e mbështetjes teknike, dhuratat e rreme, etj.). Përdoruesit mund të shohin gjithashtu reklama për aplikacione në dukje legjitime që rezultojnë të jenë adware, rrëmbyes të shfletuesit dhe PUP (Programe Potencialisht të Padëshiruara) të maskuar.

Në trend

Po ngarkohet...