FunnyDream

FunnyDream është një grup Kërcënimi i Avancuar i Përhershëm i sponsorizuar nga shteti kinez, i cili njihet si një grup hakerimi që punon për të infektuar kompjuterët me idenë për të fituar akses në sistemet e synuara dhe për të kryer potencialisht teknika inxhinierike sociale dhe ngarkimin e kodit me qëllim të keq. Kur bëhet fjalë për FunnyDream, është zbuluar se kryen mbikëqyrje të zgjatura në sistemet e infektuara. Për më tepër, FunnyDream mund të synojë të dhëna specifike në sistemet e sulmuara ku hakerat pas grupit mund të kenë akses në dokumente dhe të dhëna të tjera të ndjeshme në një sistem të viktimizuar.

Sulmet FunnyDream kanë përfshirë mbi 200 sisteme në Azinë Juglindore, duke përfshirë vendet e Malajzisë, Filipineve dhe Tajvanit. Grupi i hakerëve FunnyDream duket se mbetet aktiv dhe po kërkon veprime kibernetike spiunazhi ku ata kërkojnë dokumente të ndjeshme që mund të kenë informacion mbi sigurinë kombëtare ose industritë lokale në rajonet e Azisë Juglindore.

FunnyDream i shikon të dhënat në vitin 2018, ku ishte pjesë e një vazhdimësie të avancuar të sulmit të komunikimeve dhe përdorej për nxjerrjen e të dhënave nga entitetet qeveritare. Grupet kineze APT si FunnyDream janë të ngjashme, por FunnyDream i ka rezistuar provës së kohës ku ka mbetur aktiv për shumë vite.

Përdoruesit e kompjuterëve në mbarë botën, jo vetëm në Azinë Juglindore, janë paralajmëruar të kujdesen për grupet e kërcënimit si FunnyDream dhe softuerin keqdashës që ata përhapin. Përdorimi i një burimi antimalware është më i miri për të eliminuar sulmet nga FunnyDream.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...