Funksolutions.org

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 5,440
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 3,280
Parë për herë të parë: March 17, 2022
Parë për herë të fundit: September 9, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Funksolutions.org nuk arrin t'u ofrojë vizitorëve të saj ndonjë përmbajtje ose shërbim domethënës. Në fund të fundit, kjo nuk është ndër prioritetet e kësaj faqeje mashtrimi. Në vend të kësaj, ai përpiqet të joshë përdoruesit që të mundësojnë njoftimet e tij push përmes mesazheve të ndryshme mashtruese. Ky lloj uebsajti i mashtrimit ka vërshuar në internet për një kohë tani dhe më shumë po shfaqen pothuajse çdo ditë.

Qëllimi i mashtruesve është të abuzojnë me veçorinë legjitime të shfletuesit të njoftimeve shtytëse për të gjeneruar të ardhura nëpërmjet fushatave ndërhyrëse reklamuese. Reklamat që lidhen me këto faqe të dyshimta duhet të trajtohen me kujdes. Në mënyrë tipike, ato përdoren për të promovuar vende shtesë të pabesueshme, të tilla si dhurata të rreme, skema phishing, platforma të orientuara nga të rriturit, etj. Përdoruesit ndeshen gjithashtu me oferta në dukje joshëse për produktet softuerike që sapo instalohen rezultojnë të jenë pak më shumë se PUP (Programe potencialisht të padëshiruara ) me adware, shfletues-rrëmbyes, gjurmim të të dhënave dhe funksione të tjera ndërhyrëse.

Sa i përket skenarit të rremë të përdorur nga Funksolutions.org, ai mund të varet nga disa parametra, si adresa IP e përdoruesit dhe vendndodhja. Një nga opsionet që haset më shpesh përfshin faqen e dyshimtë që pretendon se po bën një kontroll CAPTCHA. Përdoruesve mund t'u paraqitet një imazh i një roboti dhe një mesazh që pretendon se duhet të klikojnë butonin 'Lejo', për të vërtetuar se nuk janë robotë. Sigurisht, këtij ose çdo mesazhi tjetër të ekspozuar nga faqja e internetit e mashtrimit nuk duhet t'i besohet. Mënyra më e mirë e veprimit është thjesht mbyllja e faqes.

URL-të

Funksolutions.org mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

funksolutions.org

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...