Foodme.info

Karta e rezultateve të kërcënimit

Renditja: 1,411
Niveli i Kërcënimit: 20 % (Normale)
Kompjuterët e infektuar: 23,692
Parë për herë të parë: January 25, 2019
Parë për herë të fundit: September 25, 2023
OS/OS të prekura: Windows

Faqja foodme.info nuk ekziston për të ndihmuar përdoruesit në ndonjë mënyrë kuptimplote. Në vend të kësaj, qëllimi i tij i vetëm është të gjenerojë përfitime monetare për operatorët e saj duke ekzekutuar një taktikë popullore të bazuar në shfletues. Faqe të tilla mashtruese janë shfaqur në internet për një kohë të gjatë dhe duket se trendi po rritet edhe më shumë. Faqet e reja mashtruese janë praktikisht identike me Foodme.info po shfaqen pothuajse çdo ditë.

Ata të gjithë mbështeten në të njëjtat 3 ose 4 skenarë mashtrues. Më e popullarizuara është që faqja e mashtrimit të përpiqet të krijojë përshtypjen se po kryen një kontroll CAPTCHA për robotët. Vizitorëve do t'u kërkohet të vërtetojnë se janë njerëz të vërtetë duke klikuar në butonin "Lejo". Foodme.info është konfirmuar të përdorë këtë taktikë. Përdoruesve gjithashtu mund t'u paraqiten mesazhe duke u përpjekur t'i bindin ata se klikimi i të njëjtit buton 'Lejo' do t'u japë atyre akses në përmbajtje shtesë ose do të bëjë një skedar të disponueshëm për shkarkim.

Megjithatë, në realitet, klikimi i butonit shërben për një qëllim krejtësisht të ndryshëm pasi abonon përdoruesin në shërbimet e njoftimit shtytës të asaj faqeje. Nëse ka sukses, Foodme.info do të jetë në gjendje të dërgojë njoftime të padëshiruara dhe të bezdisshme në sistemin kompjuterik ose pajisjen e përdoruesit nëpërmjet shfletuesit të prekur. Reklamat mund të përdoren si një mjet promovues për faqe të tjera kontradiktore, faqe phishing, faqe interneti të dyshimta të orientuara nga të rriturit, etj. Ato gjithashtu mund të përdoren për të ofruar oferta për PUP-të ndërhyrëse (Programe Potencialisht të Padëshiruara).

URL-të

Foodme.info mund të thërrasë URL-të e mëposhtme:

foodme.info

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...