Findquide

Findquide është një PUP (Program potencialisht i padëshiruar) që përdoruesit mund të habiten kur e gjejnë të instaluar në kompjuterët e tyre. Fakti që përdoruesit nuk mbajnë mend të kenë lejuar në mënyrë specifike instalimin e aplikacionit shpjegohet lehtësisht - aplikacionet e klasifikuara si PUP mbështeten në taktikat e shpërndarjes së fshehtë për t'u përhapur. Këto programe ndërhyrëse mund të mbështillen brenda paketave të softuerit së bashku me një produkt shumë më të dëshirueshëm ose mund të injektohen në instalues/përditësues të rremë.

Megjithatë, pasi vendoset në kompjuter, natyra e Findquide bëhet menjëherë e dukshme. Aplikacioni është krijuar për të fituar para nga prania e tij duke drejtuar një fushatë reklamimi të padëshiruar dhe duke shkaktuar ridrejtime në një faqe interneti të promovuar. Me pak fjalë, Findquide mund të veprojë si një kombinim i adware dhe një rrëmbyes shfletuesi. Përdoruesit mund të vërejnë një rritje të konsiderueshme në reklamat që shohin gjatë shfletimit në internet. Më e rëndësishmja, reklamat e ofruara nga këto burime të dyshimta ka të ngjarë të promovojnë destinacione të pasigurta, të tilla si dhurata të rreme, portalet e phishing, platforma të errëta të orientuara nga të rriturit dhe më shumë.

Në të njëjtën kohë, shfletuesi i përdoruesit mund të shihet duke ridrejtuar në një adresë të panjohur. Rrëmbyesit e shfletuesve zakonisht marrin kontrollin mbi faqen kryesore, faqen e skedës së re dhe cilësimet e paracaktuara të motorit të kërkimit dhe i ndryshojnë ato për të hapur tani një faqe të sponsorizuar. Përdoruesit duhet të jenë të kujdesshëm, pasi në shumicën e rasteve kjo faqe e promovuar është një motor kërkimi i rremë që mund të japë rezultate jo të besueshme.

Së fundi, ekziston një shans i madh që PUP që fshihet në kompjuterin tuaj po spiunon aktivitetet e shfletimit të kryera në të. Këto aplikacione ndërhyrëse zakonisht janë të pajisura me funksionalitet që u lejon atyre të kapin historitë e shfletimit dhe kërkimit së bashku me detaje të shumta të pajisjes dhe t'i nxjerrin ato në një server të largët. Në raste më serioze, PUP mund të përpiqet edhe të nxjerrë detaje nga të dhënat e plotësimit automatik të shfletuesit. Informacioni i ruajtur në të zakonisht përbëhet nga kredencialet e llogarisë, detajet bankare dhe madje edhe numrat e kartave të kreditit/debitit.

Në trend

Më e shikuara

Po ngarkohet...